İstihbaratta yeni dönem! Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu kuruldu...

Yayınlanan yeni KHK ile Cumhurbaşkanı başkanlığında Mili İstihbarat Koordinasyon Kurulu (MİKK) kuruldu. KHK ile MİT'e, Milli Savunma Bakanlığı ve TSK personeline yönelik istihbarat toplama görevi de verildi...

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

MİKK KURULDU

Yayınlanan KHK'ya göre; Bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yükümlülüklerini yerine getirmesiyle ilgili koordinasyonu sağlamak ve istihbarat çalışmalarının yönetilmesinde temel görüşleri oluşturmak, uygulamayı belirlemek üzere Cumhurbaşkanı başkanlığında Mili İstihbarat Koordinasyon Kurulu (MİKK) kuruldu.

MİT'E YENİ GÖREV!

Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli İstihbarat Teşkilatının görevlerinde de değişikliğe gidildi.

KHK ile Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'da görev yapan personele ilişkin istihbarat hizmetleri MİT tarafından yürütülecek.

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'da görev yapan personele ilişkin istihbarat hizmetleri MİT tarafından yürütülecek. MİT, güvenlik soruşturması kapsamında Bakanlık ve TSK personeli hakkında kıt'a içinde veya dışında her türlü araştırma yapabilecek.

İstihbaratta yeni dönem! Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu kuruldu... ile ilgili etiketler MİT KHK İstihbarat mikk
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.