İstihare duası oku! İstihare duası nasıl ve ne zaman okunur?

İstihare duası okumak isteyen müslümanlar, bunun için internette araştırmalarına devam ediyor. Bir insanın bir işe başlarken bu işin Allah katında hayırlı olmasını dilemek için okuduğu duaya İstihare duası denir. Kişinin yapmak istediği işin kendisi için hayırlı sonuçlar doğuracağını anlamasıdır. Peki istihare duası nasıl okunur? İstihare namazı kaç rekattır?

"Hayırlı olanı isteme" anlamına gelen İstihare, duası ve namazı olan bir durumdur. İstihare duası okumak isteyenler de yapmak istedikleri işin Allah katında hayırlı bir şekilde gerçekleşmesini dilemek zorundadır. Peygamberimizin de okunmasını ve kılınmasını tavsiye ettiği istihare duası nasıl okunur?

İSTİHARE DUASI OKU!


İstihare Duası okunuşu!

Allahumme innî estehîru-ke bi-ilmike ve estakdiruke bi-kudratike ve es'eluke min-fadlike'l-azîm. Fe-inneke takdiru velâ akdiru ve ta'lemu velâ a'lemu ve ente al-lâmu'l-ğuyub. Allahumme in kunte ta'lemu en-ne hâza'l-emra hayrun lî fî-dînî ve meâşî ve akıbeti emri (âcili emıî ve âcilihî) fakdurhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte ta'lemu enne hâzâ'l-emre şerrun lî fi dînî ve meâşî ve akıbeti emri (âcili emıî ve âcilihî) fasrifhu annî vasrifnî anhu vakdur liye'l-hayra haysu kâne summe ardınî bih.

İSTİHARE DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Allah'ım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni istiyorum. Senin büyük fazlı kereminden ihsan etmeni istiyorum. Senin her şeye gücün yeter, ben ise acizim; Sen her şeyi bilensin, ben ise bilmem; çünkü Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Allah'ım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, hayatım, dünyam ve ahiretim bakımından hakkımda hayırlı olacaksa, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle! Eğer bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede ise, onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle!

(Buhârî, Teheccüd, 25; Da'avât: 48; Tirmizî, Salât, 237)

İSTİHARE NAMAZI NASIL KILINIR VE KAÇ REKÂT?

1. Rekat

"Niyet ettim Allah rızası için İstihâre Namazı kılmaya" söyleyerek niyet edilir.
"Allahu Ekber" dedikten sonra namaza başlanır.
Subhaneke okunur.
Euzü-besmele çekilir.
Fatiha Suresi okunur.
Kafirun Suresi Okunur
Rüku'ya gidilir.
Secde'ye gidilir. Doğrulduktan sonra tekrar Secde'ye gidilir.
2. Rekât

Ayağa kalkılır ve kıyama durulur.
Besmele çekilir.
Fatiha Suresi okunur.
İhlas Suresi okunur.
Rüku'ya gidilir.
Secde'ye gidilir. Doğrulduktan sonra tekrar Secde'ye gidilir.
Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunur.
"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam verilir.

İstihare duası oku! İstihare duası nasıl ve ne zaman okunur? ile ilgili etiketler İslamiyet istihare duası oku
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.