İstifa eden Recep Altepe'nin yerine Menderes Türel geldi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği (TSKB) Başkanı seçildi.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin istifasının ardından boşalan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığına, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in adaylığı uygun bulunmuştu.

turel2

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türel, bugün Bursa'da gerçekleştirilen TSKB Genel Kurulu'na katılarak, adaylığını açıkladı. Başkan Türel, bugüne kadarki en yüksek katılımlı birlik genel kurulunda kullanılan 91 oyun tamamını alarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığına seçildi.

turel4

Başkan Menderes Türel, genel kurulda yaptığı konuşmada, öncelikle kendisini başkanlığa aday gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve genel kurul üyelerine teşekkür etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine ilk belediye başkanlığı dönemi olan 2006 yılında üye olduklarını hatırlatan Başkan Türel, aynı zamanda çok farklı birliklerde de görev aldıklarını kaydetti. Tarihi Kentler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği gibi birliklerde çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, "BM çatısı altında Strong City gibi dünyanın en önemli belediyelerinin üye olduğu belediyelerle birlikte görev alıyoruz. Aynı zamanda Avrupa Konseyi'nde yerel ve bölgesel yönetimlerde görev yapıyorum." dedi.

"TÜRKİYE'NİN SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Antalya ile ilgili bilgi veren Türel, Antalya'nın 10 milyondan fazla yabancı turiste ev sahipliği yapan bir şehir olarak, Türkiye'nin misafir odalarından biri olduğunu ifade etti.

81 ilin her birinin ayrı bir güzellik ve zenginlik olduğunu kaydeden Türel, "Her ilimiz, her ilçemiz gönlümüzdedir. Örneğin Antalya Belediyesi olarak son dönemde Şırnak'ta Şırnak Belediyesi ile birlikte önemli çalışmalar yapıyoruz. Hepimiz tek Türkiye için çalışıyoruz. Birlik bünyesinde Türkiye'nin sağlığı için çalışıyoruz. Sağlıklı Kentler Birliği'nin görev alanı ve çalışmaları fevkalade geniş aslında. Genel Kurul üyelerinin oyları ile Başkanlık görevinin şahsıma tevdi edilmesi de onurlu bir görev olarak kabul ediyorum." dedi.

turel3

Görevi devraldıktan sonra Birliğin faaliyetlerini en güçlü şekilde devam ettirmek için çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Birliğimizin Bursa'da kurulmuş olması ve faaliyetlerini Bursa merkezli sürdürüyor olması önemlidir. Çünkü bizler bu görevleri tek merkezlerde toplamak yerine mümkün olduğunca Anadolu'nun önemli şehirlerine dağıttığımızda çok daha efektif çalışmalar yapılacağını biliyoruz. O yüzden böyle bir görev değişikliği ile birlikte bir takım soru işaretleri akıllara gelebilir. Biz görevi devraldıktan sonra inşallah Birliğin bugüne kadarki faaliyetlerini en güçlü şekilde devam ettirerek, öyle taşları yerinden oynatarak değil taşların yerini daha da sağlamlaştırarak bir adım atacağımızı, radikal değişiklikler yapmayacağımızı da dile getirmek isterim. Beraberce birliğimizin çalışmalarını daha ileri götürmek için elimizden gelen bütün gayreti en iyi şekilde göstereceğimizi özellikle altını kalın bir çizgiyle çizerek ifade etmek isterim. İnşallah hep birlikte bu başarılı görevleri en iyi şekilde yürütürüz. Allah mahcup etmesin."

Birlik ve beraberliğin öneminin 15 Temmuz'da görüldüğünün altını çizen Türel, "15 Temmuz ihanet girişimi karşısında milletimiz ve siyasetimiz Türkiye'nin birlik ve beraberliğine sahip çıkmıştır. Birlik bünyesinde bu anlayışla hiç bir ayrım yapmadan, dostluk, kardeşlik içinde çalışacağımıza inanıyorum." dedi.

ESTETİK ŞEHİRLER

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız son dönemde çok haklı eleştiriler yapıyor." diyen Başkan Türel, estetik ve kimlikli şehirler inşa etmek gerektiğini bildirdi.

Şehirleri kat sayıları, renkleri, biçimleri birbiriyle uyumsuz beton yığını görüntüsünden çıkartmak gerektiğini vurgulayan Türel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mahalle kültürünü güçlendirecek sosyal mekanlar kurmalıyız. Akıllı şehir teknolojilerinden daha iyi sağlık hizmeti için, daha kapsayıcı sosyal hizmet için faydalanmalıyız. Ağaçlandırılmış yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yeşil alanlarla insanların daha sağlıklı ve huzurlu olmasını destekleyecek bir şehir hayatının önünü hep birlikte açmalıyız. Sağlıklı Kentler Birliğimiz, bu konuda bilgi üretme, yol gösterme, tecrübe paylaşımı sağlama platformudur."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, seçimin ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin ilk encümen toplantısına başkanlık etti.

İstifa eden Recep Altepe'nin yerine Menderes Türel geldi! ile ilgili etiketler Menderes Türel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.