İstenmeyen mesaj engelleme nasıl yapılır? E-Devlet istenmeyen SMS nasıl engellenir?

İstenmeyen SMS numaralarının nasıl engelleneceği konusunda araştırmalar başladı. Yeni kullanımda olan İYS sistemi sayesinde E-Devlet üzerinden istenmeyen mesajlar kolayca engellenebiliyor. Peki, istenmeyen SMS mesajları nasıl engellenir?

Ticaret Bakanlığı’nın üzerinde yeni çalıştığı İletim Yönetim Sistemi hizmete sunuldu. Bu sistem sayesinde vatandaşlar kendilerine gelen ve rahatsız oldukları SMS mesajlarını artık çok kolay bir şekilde tek tuşla engelleyebilecekler. Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi üzerinden giriş yapan kullanıcılar tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir merkezden kontrol edebilecekler.

Vatandaşlar bu sistemle birlikte 8 Ocak tarihinden 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet ya da www.iys.org.tr adresinden giriş yaparak son bir daha düzenlemeye gidebilecekler. Sistem ile beraber onaysız iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiği bu yöntemle daha da azaltılmış olacak.

İSTENMEYEN SMS MESAJLARI NASIL ENGELLENİR?

Vatandaşlar istenmeyen SMS mesajlarını e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

İstenmeyen mesaj engelleme nasıl yapılır? E-Devlet istenmeyen SMS nasıl engellenir?

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) NEDİR?

İleti Yönetim Sistemi, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına ve bununla beraber reddetme hakkının kullanılmasına olanak sağlayan bir sistem olarak bilinmektedir. Bu sistem sayesinde hizmet sağlayıcıların pazarlama iletişimi amacı doğrultusunda SMS, e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilme ve onay ya da red hakkı doğmaktadır.

İSTENMEYEN MESAJ ENGELLEME NASIL YAPILIR?

İleti Yönetim Sistemi üzerinden resmi adrese giriş yaptığınız anda karşınıza çıkan sayfada "Vatandaş Girişi" kısmına tıklamanız ve daha sonrasında adımları takip etmeniz yeterlidir.

İstenmeyen mesaj engelleme nasıl yapılır? E-Devlet istenmeyen SMS nasıl engellenir? ile ilgili etiketler İYS istenmeyen mesaj istenmeyen SMS engelleme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.