İstenmeyen adam ilan etmek ne demek? Persona non grata ne anlama geliyor?

İstenmeyen adam ilan etmek ne demek merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi hakkında söylediği "Persona non grata" ifadesi birçok kesim tarafından araştırılmaya başlandı. Terörist Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı yapan 10 ülkenin büyükelçisini istenmeyen adam ilan edeceklerini açıklaması sonrası ifadenin ne anlama geldiği merak konusu oldu.

Devletlerarası ilişkilerde istenmeyen adam ilan etmek anlamına gelen "Persona non grata" ifadesi birçok kişinin merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamada 10 büyükelçi hakkında istenmeyen adam ilan edileceği açıkladı. Peki istenmeyen adam ilan etmek ne anlama geliyor?

PERSONE NON GRATA NE DEMEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de faaliyet gösteren 10 büyükelçi hakkında kullandığı "Persona non grata" ifadesinin ne anlama geldiği merak ediliyor.

Devletlerarası ilişkilerde persona non grata yani istenmeyen adam ilan etmek, o ülkenin yerel hükümeti tarafından yasaklanan yabancı bir kişi anlamına geliyor.

 İSTENMEYEN ADAM İLAN ETMEK NE ANLAMA GELİYOR?

Büyükelçilerin bulundukları ülkede siyasi dokunulmazlık sayesinde herhangi bir tutuklama ve kovuşturmadan korunması dolayısıyla istenmeyen adam ilan etmek bu büyükelçilere uygulanacak en ciddi yaptırım ve kınama biçimi olarak görülüyor.

İstenmeyen adam ilan etmek ne demek? Persona non grata ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan istenmeyen adam ilan etmek persona non grata ne demek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.