İstenmeyen adam ilan edildi: CHP’de Kılıçdaroğlu’nu ankete koyma kavgası!

Millet İttifakı’nda adaylık tartışmaları sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda parti içinde süren gerilime ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili sözleri sonrası partide istenmeyen adam ilan edildiğini öne sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, son dönemde kurum ve kuruluşlara sıklıkla yaptığı randevusuz ziyaretlere dikkat çeken Övür, “Kılıçdaroğlu, devlet kurumlarına giderek ve başta Katar olmak üzere Arap sermayesine parmak sallayarak ya da 'Telefonlarımızı dinleyerek bizim projemizi çaldılar' dediği Atatürk Havalimanı'nın 'yeşil alan' olmasına karşı çıkarak gündem oluyor ama o gündemler partisinin hanesine pozitif yazmıyor.” dedi.

Gündem değiştirmeye yönelik bu çabaların kendisinin adaylılığıyla ilgili tartışmaları bitirmeye dahi yetmediğine dikkat çeken Mahmut Övür, “Bunun en çarpıcı örneğini CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in tavrında görüyoruz. Özel, ilginçtir grup başkanvekili olarak her defasında "Gönlümüzden geçen aday Kılıçdaroğlu" dese de şu eklemeyi yapmadan edemiyor: "Bu süreçte eğer Sayın Genel Başkanımız arzu ederse, anketlerin sonuçları bu seçimi kazandığımızı gösterirse ve kendisinin hassasiyet duyduğu 6'lı mutabakat masası ortak adaylıkta genel başkanımız üzerinde mutabakata varırsa..."

 

Bu açıklamadaki muğlaklık ve ankete vurgu yapması, hem kamuoyunda hem de parti içinde Kılıçdaroğlu'na güvensizlik olarak yorumlandı.” ifadelerini kullandı.

“CHP içinde Özel'e karşı çok ciddi bir tepki var ve bu birçok platformda seslendiriliyor.” iddiasında bulunan Övür, “O tepkiyi dile getirenlerden biri de Oğuz Kaan Salıcı'ya bağlı olarak CHP adına yurt dışı ilişkilerden sorumlu olduğu söylenen Çetin Çapan'dı. Çapan, tepkisini Özel'in Twitter adresini de ekleyerek "Partimizde istemiyoruz" diyerek verdi:
"Bizim partide sayın genel başkanımızın adaylığını anketlere bağlayan hiçbir partiliyi, hatta grup başkanvekilini partimizde istemiyoruz." Çapan bir süre sonra bu tweet'ini sildi, ama parti içi kavga gerçeği değişmedi.” dedi.

 

Yazının tamamı için tıklayınız…

İstenmeyen adam ilan edildi: CHP’de Kılıçdaroğlu’nu ankete koyma kavgası! ile ilgili etiketler Özgür Özel Kemal Kılıçdaroğlu CHP Millet İttifakı Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.