İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanmaya başlanan kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyordu. Bu konuda merakları gideren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı...

Koronavirüs salgını sırasında hem işverene destek vermek, hem de işçilerin işlerini kaybetmelerinin önüne geçmek için en kritik adımlardan biri kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağıyla atılmıştı. 

Salgının ilk aylarında uygulanmaya başlanan ve 2 aylık tekrarlar halinde uzatılan kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağının süresi 17 Kasım'da sona eriyordu. 

Hem işçi hem de işverenler uygulamanın uzatılıp uzatılmayacağını merakla bekliyordu. 

Buna ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği 17 Kasım'dan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneği ve fesih kısıtının 2 ay daha uzatılmasına ilişkin, "Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanı'mız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İşten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı ile ilgili etiketler salgın Resmi Gazete İşçi kısa çalışma ödeneği işten çıkarma yasağı pandemi cumhurbaşkanlığı kararı işveren
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.