İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

İşten çıkarma yasağı konusunda bir son dakika gelişmesi yaşandı. Pandemi döneminde çalışanların bu durumundan minimum düzeyde etkilenmesi için çıkarılan işten çıkarma yasağı ile ilgili olarak Resmi Gazete’de bir bildiri yayımlandı. Peki, 2021 işten çıkarma yasağı uzatıldı mı?

Dünyada olduğu kadar ülkemizde de etkisini sürdüren koronavirüs sürecinde bir süredir kapalı olan bazı işletmeler yeniden faaliyete alındı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında pandemi döneminde istihdamı korumak amacıyla devreye alınan desteklerin ne zaman biteceği de vatandaşlar tarafından merak edilmekteydi.

Yüz binlerce çalışanı ve işvereni yakından ilgilendiren işten çıkarma yasağı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bir süredir uygulanmakta olan işten çıkarma yasağının uzatılıp uzatılmayacağı merak içerisinde bekleniyordu.

İşten Çıkarma Yasağı Uzatıldı Mı?

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre işten çıkarma yasağının süresinde uzatılmaya gidildi. Pandemi sürecinde başlayan kısa çalışma ödeneği son kez 31 Mart’a kadar devam edecek. 17 Mart’ta sona erecek olan işten çıkarma yasağı da mayıs ortasına kadar uzatıldı.

İş Kanunu'na 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile iş veya hizmet sözleşmelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, iş yerinin faaliyetinin sona ermesi, işin sona ermesi halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasaklanmıştı.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? ile ilgili etiketler işten çıkarma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.