İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Ne kadar uzatıldı?

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı merak ediliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çalışan ve işverenin haklarını güvence altına almak adına işten çıkarma yasağı kanunu düzenlenmişti. Peki İşten çıkarma yasağı ne kadar uzatıldı? İşte detaylar...

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Normalleşme adımlarının devam ettirildiği şu günlerde söz konusu çalışmaların ve vatandaşlara yapılan yardım ödemlerinin süresi uzatıldı. İşten çıkarma yasağı ile ilgili de nihai karar verildi. Peki işten çıkarma yasağı ne kadar uzatıldı? İşte detaylar...

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE KADAR UZATILDI?


İşten çıkarma yasağı 17 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1 ay süre ile uzatıldı.

Kararı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı. Bakan Selçuk, "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışan ve işverenlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Fesih Kısıtı, Nakdi Ücret Desteği ve mevcut faydalananlar için Kısa Çalışma Ödeneği'ni 1 ay süreyle uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Ne kadar uzatıldı?

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NEDİR?

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantina sürecinin başlamasının ardından birçok iş yeri kapatıldı ve sayısız vatandaş işsiz kaldı. Diğer yandan hali hazırda olan bazı iş yerleri de çalışanlarıyla birlikte ayakta durmakta zorlanıyor. Bu nedenle koronavirüsün ekonomik ve sosyal etkilerini en aza indirmek ve vatandaşı mağdur etmemek adına yeni bir kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifine göre iş yerleri çalışanının 3 ay işten çıkaramayacak.

İşletmeler üç ay süreyle işçi çıkartamayacak. Her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasak olacak, bu süre üç ay daha uzatılabilecek.

 

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Ne kadar uzatıldı? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işten çıkarma yasağı ne kadar uzatıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti. DEM Parti yöneticilerinin Diyarbakır Sur'daki mazbata töreni sırasında hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi.