İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek?

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Koronavirüs salgını sürecinde işçilerin mağdur olmaması adına işten çıkarma yasağı getirilmişti. İşten çıkarma yasağı kanunu hem işverenin hem de işçinin haklarını koruma altına alacak şekilde düzenlendi.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? Pandemi sürecinde işçi ve işverenin haklarını korumak amacıyla işten çıkarma yasağı kanunu düzenlendi. İşten çıkarma yasağı süresi bu dönemde birkaç kez uzatıldı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI MI?

İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla işten çıkarma yasağı 17 Kasım'dan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NEDİR?

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantina sürecinin başlamasının ardından birçok iş yeri kapatıldı ve sayısız vatandaş işsiz kaldı. Diğer yandan hali hazırda olan bazı iş yerleri de çalışanlarıyla birlikte ayakta durmakta zorlanıyor. Bu nedenle koronavirüsün ekonomik ve sosyal etkilerini en aza indirmek ve vatandaşı mağdur etmemek adına yeni bir kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanun teklifine göre iş yerleri çalışanının 3 ay işten çıkaramayacak.

İşletmeler üç ay süreyle işçi çıkartamayacak. Her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilmesi yasak olacak, bu süre üç ay daha uzatılabilecek.

İşsizlik ödeneğinden yararlanmayan işçilere günlük 39.24 TL nakdi ücret desteği verilecek.

Zorlayıcı sebep gerekçeli kısa çalışma başvuruları için uygunluk tespitinin tamamlanması beklemeksizin işverenin beyanı doğrultusunda kısa çalışma ödeneği gerçekleştirilecek.

İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı işten çılarma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.