İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Tarih uzatılabilir mi?

İşten çıkarma yasağı, koronavirüs salgınının etkilerini en aza indirmek amacıyla ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 17 Ocak 2021 tarihinde tekrar uzatılma kararı alınan işten çıkarma yasağı Mart ayında bitiyor mu? Tarih tekrar uzatılabilir mi?

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İş kanununun 10. maddesine göre Cumhurbaşkanı'na bu süreyi uzatma yetkisi tanınıyor. Geçtiğimiz Ocak ayında uzatılan işten çıkarma yasağı 17 Mart 2021 tarihinde sona eriyor. Ancak vatandaşlar, işten çıkarma yasağının tekrar uzatılabileceği konusunda araştırmalarını da sürdürüyor. Peki, yasak ne zamana kadar uzatılabilir?

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre işten çıkarma yasağı 17 Ocak tarihinden itibaren iki ay süre ile uzatıldı. Bu süre 31 Mart 2021 tarihine karşılık geliyor.

İşten çıkarma yasağı ne zamana kadar uzatılmıştı? İşten çıkarma yasağı ne  zaman bitecek? - Son Dakika Haberler

HAZİRAN AYINA KADAR UZATILABİLİR

İş kanuna eklenen geçici 10. maddenin 4. fıkrası hükmü, Cumhurbaşkanı'na bu maddenin birinci ve ikinci fıkrasında yer alan üç aylık süreleri her defasında en fazla üçer aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatmaya yetki veriyor.

Kanunlara göre işten çıkarma yasağı süresince yüz kızartıcı suç işleyen kişilerin iş akitleri sona erdirilebiliyor. Ayrıca 2943 TL'lik brüt asgari ücret ceza ödenerek de çalışanlar işten çıkarılabiliyor.

İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? Tarih uzatılabilir mi? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.