İSTEK Vakfı Okulu'ndaki cinsel istismar davası bugün görülecek!

Kamuoyunun gündemine ilk kez SuperHaber'in getirdiği İSTEK Vakfı Okulları'ndaki cinsel istismar skandalına ilişkin davanın duruşması bugün gerçekleşecek. 5 yaşındaki kız çocuğunun beden eğitimi öğretmeni tarafından istismar edildiği iddiasıyla açılan davayı KADEM gibi sivil toplum örgütleri de takip edecek.

5 yaşındaki kız çocuğunun, okulda, beden eğitimi öğretmeni tarafından istismar edildiğine dair iddiaların yargıya taşınması gündeme oturmuştu.

SAVCILIK İSTİSMARA UĞRADIĞINI TESPİT ETTİ
Bedrettin Dalan'ın kurucu başkanı olduğu İSTEK Vakfı Okulları'nın İstanbul Kartal’daki kampüsünde yaşanan cinsel taciz skandalında 5 yaşındaki bir anaokulu öğrencisi, beden eğitimi öğretmeni tarafından cinsel istismara uğramıştı. Savcılık, küçük çocuğun adli pedagog eşliğinde alınan ifadesinde istismara maruz kaldığını tespit etmişti.

DAVA BUGÜN GÖRÜLECEK!
Söz konusu iddialara ilişkin dava bugün 09:30'da Kartal Adliyesi'nde görülecek. Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM de söz konusu davanın takipçisi olacak. KADEM Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu sosyal medya hesabından davaya ilişkin yaptığı paylaşımda ''5 yaşında bir çocuğa yapılan istismarı örtbas edebiliyorsanız ya etrafınızda hiç çocuk yoktur(!), o masumiyeti bilmezsiniz ya da kalbiniz taşlaşmıştır, vicdanınızı işitmezsiniz.Her ikisi de şeref yoksunu bir zihniyet! #İSTEKİstismarcılarıKoruma'' ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medyada açılan #istismarSuçturSessizKalma ve #İSTEKİstismarcılarıKoruma başlıklarına yüzlerce yorum yapıldı. Paylaşımlarda yaşanan skandala tepki gösterilirken davanın takipçisi olunacağı vurgulandı.

İşte o paylaşımlar...

İSTEK Vakfı Okulu'ndaki cinsel istismar davası bugün görülecek!

İSTEK Vakfı Okulu'ndaki cinsel istismar davası bugün görülecek! - Resim : 2

İSTEK Vakfı Okulu'ndaki cinsel istismar davası bugün görülecek! - Resim : 3

İSTEK Vakfı Okulu'ndaki cinsel istismar davası bugün görülecek! ile ilgili etiketler cinsel istismar dava istek vakfı okulları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.