İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları!

Dünyaca ünlü mobil ve masaüstü sohbet uygulaması WhatsApp, yeni sözleşme özelliklerini kullanıcılarıyla paylaştı. Yenilenen kullanıcı sözleşmesine göre, kullanıcılar WhatsApp verilerini Facebook'la paylaşacak. Bunu kabul etmeyenler ise WhatsApp'ı kullanamayacak. Bu sebeple WhatsApp'a alternatif diğer mesajlaşma uygulamaları kullanıcılar tarafından araştırılıyor.

Alınan yeni bir karara göre, WhatsApp kullanıcı verileri Facebook'la paylaşılacak. Yeni sözleşmeye onay verenler, WhatsApp'ı kullanmaya devam edecek. Kabul etmeyenlere ise 8 Şubat'a kadar süre tanındı. Bu tarihe kadar sözleşme onaylanmazsa, 8 Şubat'tan sonra kullanıcıların WhatsApp'a olan erişiminiz kesilecek.

Yeni gelişme, bazı WhatsApp kullanıcıları tarafından büyük tepki çekti. Bazı kullanıcılar Facebook'un aldığı kararın kabul edilemeyeceğini belirterek ve alternatif mesajlaşma uygulamalarına yöneldi. İşte WhatsApp'a alternatif bazı mesaj uygulamaları:

İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları!

TELEGRAM

Her geçen gün kullanıcı sayısı biraz daha yükselen Telegram'a, 8 Şubat'tan sonra daha fazla kişi geçiş yapabilir. Platformlar arası mesajlaşma imkanı sunan Telegram ücretsiz bir uygulama.

WhatsApp gibi Telegram da sesli ve görüntülü görüşme imkanı sunuyor. Öte yandan web tarayıcısı üzerinden de masaüstü ve dizüstü bilgisayar üzerinden kullanım mümkün. Güvenlik tarafında da uçtan uca şifreleme özelliği sunuluyor. Aslında Telegram, MTProto protokolü kullanıldığı için WhatsApp'tan daha güvenli olduğunu öne sürüyor. MTProto protokolü, Telegram'ın belirttiğine göre, güvenliği, zayıf bağlantılarda yüksek hızlı teslimat ve güvenilirlikle uyumlu hale getirmek için zamanla test edilmiş algoritmalar üzerine inşa edildi.

İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları! - Resim : 2

BİP

BİP uygulamasında da başka kişilerle sesli veya görüntülü arama özelliği mevcut. Grup kurma, grup üyeleriyle görüntülü veya sesli görüşme gerçekleştirme gibi imkanlar da sunuyor.

BiP masaüstü bilgisayar üzerinden mesajlaşma konusunda da WhatsApp'ın gerisinde kalmıyor. BiP Web ile internet tarayıcısı üzerinden kullanabileceğiniz gibi Windows ve Mac için BiP Masaüstü uygulamaları da bulunuyor. Üstelik WhatsApp'da bulunmayan, web tarayıcısı üzerinden görüntülü görüşme yapma özelliği BiP'te mevcut.

İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları! - Resim : 3

SIGNAL

Yenilenen WhatsApp gizlilik politikasına ünlü girişimci Elon Musk da tepki gösterdi ve insanlara Signal uygulamasını kullanmayı tavsiye etti. Bu uygulama, grup mesajlaşma ve sesli mesajların yanı sıra sesli ve görüntülü aramaları da destekliyor. iPhone, iPad, Mac, Windows, Linux ve Android ile de uyumlu şekilde çalışıyor. Böylelikle WhatsApp alternatif uygulama seçenekleri arasında güçlü bir aday hâline geliyor.

İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları! - Resim : 4

VIBER

Viber uzun yıllardır hayatımızda olan WhatsApp'ın rakiplerinden biri. Viber da bir WhatsApp alternatif uygulama seçeneği olarak değerlendirilebilir. WhatsApp ile gerçekleştirebildiğiniz tüm yazılı, sesli, grup mesajlaşma işlevlerini Viber ile de yerine getirebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla görüntülü konuşmalar yapabilir veya uluslararası telefon aramalarını ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

İşte WhatsApp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları! ile ilgili etiketler Facebook WhatsApp telegram Viber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.