İşte vaka artışı yüzde 100 olan iller

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleri ile video konferans yöntemi ile toplantı gerçekleştirdi. Online toplantıda bu dört ildeki son durumu değerlendirdiklerini belirten Bakan Koca, illerden ikisinde vaka artışının yüzde 100'de olduğunu, bir ilde ise yüzde 50 artış yaşandığını belirtti. Bu 4 ildeki yoğun bakım doluluk oranlarının ise yüzde 70'in üzerinde olduğu görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını çerçevesinde il sağlık müdürleri ile yaptığı görüşmelere devam ediyor.

Bakan Koca son olarak perşembe akşamı Hatay, Antalya, Trabzon ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürleri ile online olarak toplantı yaptı. 

Bakan Koca bu görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından bir dizi mesaj paylaştı.

Koca mesajlarında, "HATAY, ANTALYA, TRABZON ve DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürleriyle ayrı ayrı yaptığımız online toplantılarda, bu illerin durumlarını değerlendirdik. Yüksek risk devam ediyor.

Son bir haftada HATAY’da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %70, ANTALYA ‘da vaka artışı %100, yoğun bakım doluluk oranı %71, TRABZON’DA vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %75, DİYARBAKIR’DA sabit artış var; yoğun bakım doluluk oranı %70.

Bütün kurumlarımızla seferberlik zamanı. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım. Mücadele güç birliği ile kazanılır." ifadelerini kullandı.

İşte vaka artışı yüzde 100 olan iller

İşte vaka artışı yüzde 100 olan iller ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hatay Trabzon Antalya Diyarbakır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.