İşte Twitter cephesinden son bilgiler

Türkiye'nin getirdiği 'temsilci atama zorunluluğunu' uygulamamakta direten sosyal medya ağları Twitteri Pericope ve Pinteres'a bugünden itibaren reklam yasağı uygulanmaya başlandı. Twitter cephesinden edindiği son bilgiyi sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Kenan Taş, güvenilir bir kaynağın kendisine 'Yakın zamanda Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atayacağını sanmıyorum' dediğini aktardı.

Ekim ayında yürürlüğe giren yeni sosyal medya yasası ile sosyal medya ağlarının Türkiye'de temsilci bulundurması zorunlu hale getirildi.

1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe giren yeni sosyal medya yasası ile sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de temsilcilik açma ya da temsilci bulunması zorunlu hale getirildi.

4 AŞAMALI YAPTIRIM PLANI

Temsilcilik açmayı kabul etmeyen şirketlere 4 aşamalı bir yaptırım planı tasarlandı. Bu planın ilk adımında 10 milyon lira, ikinci adımında da 30 milyon lira para cezası uygulandı.

Bu cezalar sonrasında şirketlere 19 Ocak'a (bugün) kadar süre verildi. Bu süreye kadar temsilcilik atamayan şirketlerin reklamlarının kesileceği bildirildi.

TWITTER, PERISCOPE VE PINTERES KARARINDAN DÖNMEDİ

Yasak cezasına bir gün kala Facebook inadından vazgeçti ve dün Türkiye'ye temsilci atayacağını duyurdu. Ancak Twitter, Periscope ve Pinteres reklam cezası almasına rağmen bu kararından dönmedi.

Sosyal medya yasasının üçüncü aşaması olan 'reklam yasağı'  Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Üç sosyal medya ağından ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

'YAKIN ZAMANDA TEMSİLCİ ATAYACAĞINI SANMIYORUM

Gözler Twitter'dan gelecek açıklamaya çevrilmişken, konuyla ilgili bir açıklama gazeteci Kenan Taş'tan geldi.

Twitter'a çok yakın bir kaynak ile görüştüğünü Twitter hesabından duyuran Taş, görüştüğü kişinin kendisine 'Yakın bir zamanda Twitter'ın Türkiye'ye temsilci atayacağını sanmadığını' söylediğini belirtti.

SIRADAKİ YAPTIRIM NİSAN AYINDA!

Reklam cezasından sonra da temsilcilik açmayı kabul etmeyen sosyal medya şirketleri bu kez de “bant daraltma” yaptırımı ile karşılaşacak.

Nisan ayında yüzde 50 oranında yapılacak bant daraltma mayıs ayında yüzde 90 oranına çıkarılacak.

İşte Twitter cephesinden son bilgiler ile ilgili etiketler Twitter Sosyal Medya Reklam Ceza yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.