İşte Türkiye'nin Afganistan'da kalmak için masaya koyduğu şartlar

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan Haberin Olsun programında Cumhurbaşkanı Erdoğan - Joe Biden görüşmesini değerlendirdi. Bozkurt, Türkiye'nin Afganistan'da kalmak için koyduğu şartları da masaya yatırdı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO Zirvesi'ndeki görüşmesini konuştu.

Afganistan meselesinin gündemde olduğunu ifade eden Bozkurt, "Kuşak ve yol projesi bakımından Afganistan’ın bulunduğu coğrafya, Güney Kafkasya coğrafyası o Avrasya coğrafyasının merkezleri. Rusya açısından da önemli, güneyinden oraya bir hat çekiyor. Türkiye’ye bu açıdan ciddi ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

İşte Türkiye'nin Afganistan'da kalmak için masaya koyduğu şartlar

TÜRKİYE'NİN ŞARTLARI...

Bozkurt, sözlerinin devamında "Türkiye de ‘muhalif güç haricinde yapabileceğim katkıyı yaparım ama aynı zamanda yanımda Pakistan ve Macaristan’ı alırım’ diyor. Türkiye artık ‘Senin dibinde, senin emirlerini dinleyen bir ülke değilim. Aynı zamanda dostlarım var. Polonya’dan başlayıp Pakistan’a, Afganistan’a uzanan, hatta Türk dünyası üzerinden Çin’e kadar uzanan bir hattım var’ diyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ortak sorunların bir tarafta, kenarda durduğunu kaydeden Bozkurt, "Hiçbir şekilde çözüm yok. Bu sorunlar dışında neler yapılabilir çalışmaları yürütülmüş." diye konuştu.

YAYININ TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ:

 ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Kabil Havaalanı'nın durumunu görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusu üzerine, Afganistan konusundaki düşüncelerini çok açık, net olarak Biden'a ifade ettiğini belirterek, "Eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle orada belli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik, lojistik bunun yanında mali konularda Amerika'nın bize vereceği destek büyük önem arz ediyor." diye konuşmuştu.

Taliban gerçeğini bir kenara koymanın mümkün olmadığına işaret eden Erdoğan, "Onlarla da birçok görüşmeleri, farklı atacağımız adımlarla sürdürebiliriz. Bir diğer konu yine Afganistan'da biz Pakistan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik, Macaristan'ı yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. Bütün bunlarla birlikte istiyoruz ki Afganistan halkı herhangi bir sıkıntıyı yaşamadan Afganistan'daki bu desteği kendilerine verelim ve şu an itibarıyla bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı burada söz konusu değil." ifadesini kullanmıştı.

İşte Türkiye'nin Afganistan'da kalmak için masaya koyduğu şartlar ile ilgili etiketler SuperHaber YouTube Ceyhun Bozkurt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Afganistan Joe Biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.