İŞTE TRUMP - BIDEN YARIŞININ KAYBEDENLERİ!

SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber programcısı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına” programının yeni bölümünde, ABD başkanlık seçimlerindeki Donald Trump ile Joe Biden yarışı ve seçimin Türkiye'ye yansımalarını masaya yatırdı.

ŞENER: ABD SEÇİM SONUÇLARDAN BİRİ, SOSYAL MEDYA MERKEZLERİNİN SANSÜRÜ KULLANABİLECEĞİNİ GÖRMEK OLDU!

Nedim Şener, "ABD’de olan durum etkisini bütün dünyaya yayıyor. Oradaki demokrasinin ya da parlamenter sistemin biçimi ve orada üretilen tartışma konuları bütün dünyaya yayılıyor. Çünkü bu entelektüeller, aydın insanlar dediğimiz insanlar üzerinden o tartışma buraya kopyalanıyor. Sosyolojik tartışmalar bile oradan alınıp burada modelleniyor. Oradaki bir vakıf burada kuruyor, temsilcilik açılıyor. Burada bir fon kuruyor. Aynı şablon değerlendirmelerle sizin ülkenizle ilgili bir biçimlendirme, kavramsallaştırma, topluma yön verme, onu hazırlama, sonra da değişikliğe götürme şeklinde ilerleyen bir süreç var. Orada olan her şey bir anlamda bize yansıyor. Bir önceki seçimde hatırlarsanız daha çok konvansiyonel medyanın Trump hakkında ürettiği yalanlar ve Trump’ın yalanlarını, ABD merkez medyasında yalanın vücut bulduğunu, siyasi tartışmalarda bir argüman hale geldiğini konuşmuştuk. Bu seçimde ise yine şunu görüyoruz, farkındaysanız Türkiye’de de zaman zaman bu konularda tartışmalar yapıyoruz. Sosyal medyanın nasıl algı operasyonu için kullanıldığına dair. Bu seçim sürecinde daha etkili olan ve yaygın hale gelen, herkesin telefonu üzerinden ulaşabildiği sosyal medyadaki dezenformasyon, yalan varken buna bir de medyayı işleten kuruluşların sansürü damgasını vurdu. Biden ve oğlu ile ilgili, çocuklarla ilgili taciz ve tecavüz iddiaları olduğunda sosyal medya mecralarının hemen silerek yok ettiği süreci gördük. Bundan ABD başkanı da muaf değil, onu bile sansürleniyor. ABD seçimlerinden çıkaracağımız sonuçlardan bir tanesi, sosyal medyanın nasıl dezenformasyon ve yalan için kullanıldığını bütün yaşadığımız süreçlerde gördüğümüz gibi gün gelip merkezleri tarafından da kapatılabileceği, başkalaştırabileceği veya karşı silah olarak kullanılabileceğini görmüş olduk. Sadece Türkiye için değil aklı olan her ülkenin, ülkesini seven mutlaka kendi sosyal medyasını geliştirir. Yurt dışından ABD’den buradaki bir yazıya müdahale edilmesini engeller. Yoksa gün gelir, ABD’de bu işi parmaklarıyla yönetenler boğazınıza sarılmış bir el olarak karşınıza çıkacaklar. Burada gün gelip bana doğrultulacak bir silah var. Çünkü biz terör örgütlerinin medyayı, bu tür yapıları nasıl kullandığını anlatırken sosyal medyayı yönetenler bunu bir silah olarak kullanmaya başladılar.

İŞTE TRUMP - BIDEN YARIŞININ KAYBEDENLERİ!

YARAR: BIDEN’IN ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI ÜZERİNE GÜZELLEME YAPAN BİR GRUP VAR!

Mete Yarar, "Trump gelirse Türkiye’nin politikasını nasıl etkileyecek? Biden gelse nasıl etkileyecek? Bugüne kadar ABD’de radikal bir değişim ve dönüşüm yapan başkan görüldü mü? Ülkede ilginç bir denge var. Denge dengesizlik üzerine kurulmuş durumda. Ya senatoda hakim oluyorsun ya da temsilciler meclisinde hakim oluyorsun. Joe Biden, çok uzun zamandan beri ABD dış politikasında vardı. Çok genç yaşta senatoya giriyor, o zamandan beri senatör. Seçim anketlerin nasıl patlayacağını konuşmuştuk, seçim o kadar kafa kafaya gidecek ki mahkemelik olabileceklerini konuşmuştuk. Biden’ı bir ara 12 puan öne çıkarttılar, bugüne kadar görülmemiş bir durum olabilir. Arkasından en son seçime giderken 7 puan önde gösterdiler Biden’ı. Demokrat bir grup, Trump’a yandaş diyen bir grup var propagandaya başladılar. Biden çıkıp ‘sandıkların başından ayrılmayın’ dedi. Bana çok ilginç geldi, Trump’ın açıklamaları, konuşmaları. Türkiye’de bir grup inanılmaz bir şekilde Joe Biden’ın seçilmesini istiyor. Onunla yatıp onunla kalkan, Biden üzerinde güzelleme yapan bir grup var Türkiye’de. Biden’a siyasi kariyerini bağlamış bir grup var. Şunu diyebilseler anlarım; Biden Orta Doğu politikasını değiştirecek, dünyadaki kürüsel ısınmaya çare bulacak’ denilebilirse anlarım. Biden’ın Erdoğan düşmanlığı üzerine Biden güzellemesi yapan bir grup var. " dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

İŞTE TRUMP - BIDEN YARIŞININ KAYBEDENLERİ! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Donald Trump abd seçimleri Joe Biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.