İşte Suudi Arabistan'daki şok operasyonun nedeni

Suudi Arabistan’da önceki akşam 11 prensin gözaltına alınması dünyada büyük yankı uyandırdı. Şok hamlenin nedeni olarak Suudi Arabistan’ın 2030 hedefleri gösteriliyor

Ekonomik ve siyasi bir yenilenme hamlesine başladığını dünyaya duyuran Suudi Arabistan'da, aralarında kraliyet ailesinden prenslerin, eski bakanların ve önemli bürokratların da bulunduğu onlarca isim sürpriz bir operasyonla gözaltına alındı. El Arabiya'nın bildirdiğine göre, operasyon Kral Selman bin Abdülaziz tarafından kurulan ve başına Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın getirildiği yolsuzlukla mücadele komitesi tarafından gerçekleştirildi. Önceki gece yapılan ve dünyada bir deprem etkisi yaratan operasyonda 11 prens, dört bakan, onlarca eski bakan ve iş adamı gözaltına alındı veya tutuklandı. Yolsuzluk davaları çerçevesinde tutuklananlar arasında en öne çıkan isim ise Prens el Velid Bin Talal'in de yer aldığı kaydedildi. Tatilini Bodrum'de geçirdiği dönemde Türk kamuoyunun da yakından takip ettiği isim 18.7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 45'inci işadamı ve sosyal medya devi Twitter'ın en büyük ikinci hissedarı olarak dikkat çekiyor. Bir dönem tahtın güçlü adaylarından Prens Miteb bin Abdullah'ın Suudi Ulusal Muhafızları Bakanlığı görevine son verilirken, Donanma Komutanı Amiral Abdullah bin Sultan da görevden alındı. Bu kişilerin görevden alınmasıyla ilgili ise herhangi bir gerekçe belirtilmedi.

AMAÇ: 2030 HEDEFLERİ
Uzmanlar, Yemen operasyonlarında, diplomaside ve ulusal güvenlik konularında yaptığı hamlelerle öne çıkan 32 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın önceki geceki operasyonlarla Suudi ailesindeki değişim hamlesini hızlandırdığı yorumlarını yaptı. Önüne 2030 yılını hedef olarak koyan Suud ailesi, bu tarihe kadar ülkeyi finansal olarak dönüştürmeyi, dev ticaret projelerini hayata geçirmeyi ve ılımlı İslam projesini desteklemeyi amaçlıyor.

Sabah

İşte Suudi Arabistan'daki şok operasyonun nedeni ile ilgili etiketler Suudi Arabistan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.