İşte SBK’nın kara para trafiğini anlatan ortağı Bereket Öner’in ifadesi

SuperHaber Sezgin Baran Korkmaz ve şirketlerine yönelik soruşturma kapsamında 31 Aralık 2020’de gözaltına alınan Bereket Öner'in, savcılıkta verdiği ifadesine ulaştı. Öner ifadesinde Korkmaz ile nasıl tanıştığını, Levon Termenzhyan ve Kingston Ailesi ile SBK'nın para trafiğini ve kara paranın nasıl aklandığını anlattı.

Sezgin Baran Korkmaz operasyonları sırasında gözaltına alınan Bereket Öner, savcılıkta verdiği ifadesinde SBK’nın milyonlarca dolar kara parayı nasıl akladığını anlattı. Korkmaz’ın aile şirketlerine çökme sürecini de aktaran Öner, eski kayınpederi Sinan Aygün’ün Ergenekon davasında tutuklanmasının ardından işlerinin bozulduğunu sonrasında şarkıcı Ferman Toprak vasıtasıyla SBK ile tanıştığını aktardı.

Öner, ifadesinin ardından 29 Nisan’da silahlı saldırıya uğradı. Öner, çıkarıldığı mahkemede savcılıktaki ifadesini değiştirerek “SBK ile abi kardeş gibiyiz” dedi.

Bereket, ifadesinde "Yardımcı olacağını söyleyen SBK, Ankara Sincan’daki fabrikama geldi. Çözüm olarak 300 bin TL bedelli bir senet imzalamamı isteyen SBK, icra takibi başlatarak fabrikadaki üretim makinalarını alıp, Bursa Kestel’deki Komak Isı Yalıtım bünyesinde çalıştıracağını söyledi. Makinelerin bu şirkete üretim yaparak borçlarımı kapatacağımı söyledi. Babam karşı çıksa da ben ikna oldum. Birkaç ay üretim yaptıktan sonra SBK beni arayarak fabrikada yangın çıktığını söyledi." dedi.

"SBK’NIN ART NİYETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM"

"Bu süreçte bana 3 bin – 5 bin TL vererek her istediğini yaptırmaya başladı. Aileme ve bana ait olan lüks araçları aldı bunları icradan sattı. Umutsuz olmamamı Çorlu'da kuracağı fabrikayla tekrar üretim yapacağını söyledi. Bir süre sonra Tekirdağ’daki fabrikada da yangın çıkınca ben SBK’nın art niyetli olacağını düşündüm." diyen Bereket, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Daha sonra Les Ottomans Otel’e müşteri getiren Mahir isimli arkadaş beni arayarak çok zengin Ermeni asıllı ABD vatandaşı olan birinin otelde kalmaya başladığını Sezgin Baran Korkmaz’a haber vermemi istedi. Ben de Baran Korkmaz’a ilettim. SBK ile Termendzhyan tanışmış oldular. Tanışmalarının ardından Levon, ABD’ye döndü. Kısa süre sonra SBK ve Gökçen Korkmaz da ABD’ye gitti. Levon Termendzhyan bize çok iyi niyetli yaklaştı. Ona olduğumuzdan güçlü göstermek istedik kendimizi. Kiralık araçlar kiralık evler tuttuk adamı ağımıza düşürdük. Şu zamana kadar bu adamdan 150.000.000 doların üzerinde para aldığımıza ben şahidim.

İşler iyice çığırından çıkmıştı Termendzhyan parasını istiyordu. Korkmaz yalanlarla onu oyalıyordu. Bu arada SBK Holding AŞ diye bir şirket kurduk. SBK hisseler incelendiğinde ortaklarının kim olduğu ortaya çıkacaktır. Termendzhyan adına milyonlarca dolarlık araba, yalı alıp bunları daha sonra şirkete aktardık.

En son şahit olduğum ve artık iplerin kopma noktasına gelen olay Borajet’i satın alacağız diyerek 100.000.000 dolar para aldı seni bu işten kurtaralım abi deyip Ayas beyle görüştü ve şirketi alıp herkesi mağdur etti. Çalışanlara kuruş vermeden şirketi kapattı.

"HER YERE ULAŞABİLECEĞİ İMAJINI VERİYORDU"

Kendisinin Suriyelilere 20.000.000 dolar yardım yapacağını söyleyip gazetecilere 3-5 bin dolara kendisini haber yaptırdı. Bu işler olurken kendisini dışarıya hep istihbaratçı olarak tanıtıyordu. Yanına polislikten atılma şahısları alarak devletle arasının iyi olduğu, her yere ulaşabileceği imajını veriyordu.

Kendisinden uzaklaşınca çok şey bildiğim için algı operasyonu yaptı benim yalancı dolandırıcı olduğumu anlattı. Bir gün ‘abi’ dediği kişilere Antalya’da burnumu kırdırttı. Yanımdaki kişileri de darp ettiler. Beni ve ailemi mahvetti. Mega Varlık Yönetim adlı bir şirket kurdu. Yönetim Kuru Başkanı Jacop Kingston’dır. Bu arkadaş Amerika’da yaşayan tecavüzden şu an yargılanan garip kişilikte bir şahıstır. Bunu Türkiye’deki evimizde defalarca misafir ettiğimiz olmuştur. Adamı işadamı gibi gösteriyordu."

ADLİ KONTROL İLE SERBEST KALDI

Bereket Öner savcılıktan adli kontrol tedbiri konularak serbest bırakıldı. Bereket 29 Nisan'da İstanbul Ataşehir'de silahlı saldırıya uğradı. Öner, hastane polisine ve sonrasında savcılığa verdiği ifadede azmettirici olarak Sezgin Baran Korkmaz'ın adını verdi.

“BİR DAHAKİNE KAFANA SIKARIZ”

Öner, ifadesinde saldırganın kendisini vurmasından sonra “Bir dahaki sefere kafana sıkarız” diye tehdit ettikten sonra kaçtığını belirtti. 27 Nisan'da SBK'nın avukatının kendisine telefon ile ulaşarak ifadesini değiştirmesi gerektiğini söylediğini belirten Öner, “Sen değiştir ki Sezgin rahatça Türkiye'ye giriş yapsın” dediğini ileri sürdü.

'İFADENİ DEĞİŞTİR' BASKISI

Öner ifadesinde, “Şu an ismini hatırlamadığım başka bir avukatın olduğunu ve onunla Çağlayan Adliyesi'nde görüşmem gerektiğini, matbu şeklinde kendileri tarafından hazırlanan ifadeyi imzalamam gerektiğini söylediler. Daha sonra avukatım ile bu konuyu görüştüm ve daha önceden vermiş olduğum beyanlarımın arkasında durmam gerektiği kanaatine vardım” dedi.

SBK aleyhine verdiği ifadeden dolayı vurulduğunu ileri süren Öner, azmettirici olarak da Sezgin Baran Korkmaz ve adamı Bedirhan Esenlik'in ismini verdi. Öner ayrıca araç satışı ile davalık olduğu kişilerinde kendisini vurdurmuş olabileceğini söyledi.

"AĞABEY KARDEŞ İLİŞKİMİZ VARDI"

Bereket Öner vurulduktan sonra 17 Mayıs'ta İstanbul 10 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hazır bulundu. Duruşmada savcılık ifadesini yalanlayan Öner SBK ile ağabey kardeş ilişkisinin bulunduğunu söyledi, ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

TİCARİ YARDIMDA BULUNDU

"Ben Doğa Doğan’ın mevcut olan hesaplarını kullandım, bu hesapların bir kısmını kendi ticari ilişkilerimden dolayı kullandım, bir kısmını da tanıdığım Levon’un kişisel harcamaları için bu hesapları kullandım. Sezgin Baran Korkmaz’ı 2009 yılında Ankara ilinde babama ait fabrikada ham madde alımı için tanıştık, daha sonra ben tanıştıktan 6 ay sonra ticari olarak sıkıntıya girdim. Ben ticari olarak sıkıntıya girdikten sonra kendisi ticari olarak yardımda bulundu, daha sonra kendisi ile ağabey kardeş ilişkisi içinde olduk.

SBK HAKKINDAKİ AKLAMA BEYANIMI KABUL ETMİYORUM

– Ben 2013 yılında Sezgin Baran Korkmaz vasıtasıyla Lev Aslan Derman’ı (Levon Termendzhyan) tanıdım, her ne kadar iddianamede benim hakkımda para aklama şeklinde bir iddiada bulunulmuş ise de bu iddia doğru değildir. Tamamen ticari iş kapsamında hesabıma para gönderilmiştir, ben 2013 yılında Amerika ülkesine Lev Aslan’ı ziyarete gittim bu ziyaretlerimden birinde Jacob ile Lev Aslan sayesinde tanıştım.

– Sanık Jacob ile Lev Aslan arasında bir ticari ilişki vardır, sanık Jacob’un yenilenilir bio yakıt üzerine üretim tesisleri vardı, ayrıca iddianamede savcılıktaki ifademde ben Sezgin Baran Korkmaz hakkında aklama şeklinde beyanım geçmiş ise de ben bu beyanı kabul etmiyorum, ticari faaliyet kapsamında hesaplardaki paralar kullanılmıştır, savunmam bundan ibarettir.

İFADELERİNDEKİ ÇELİŞKİ SORULDU

Hakimin soruşturma aşamasındaki savcılıktaki ifadesi ve şimdiki ifadesindeki çelişkiyi sorması üzerine Bereket Öner, “Soruşturma aşamasındaki aklanma ile ilgili ifadelerimi kabul etmiyorum, aralarında ticari ilişki bulunmaktadır. Ben sabaha kadar mali şubede kaldığım, uykusuz olduğumdan ve basında çıkan haberlerden etkilenerek savcılık aşamasında psikolojik olarak etkilenerek savcılık aşamasında eksik ve yanlış ifadeler verdim” diye konuştu.

 

İşte SBK’nın kara para trafiğini anlatan ortağı Bereket Öner’in ifadesi ile ilgili etiketler ifade sezgin baran korkmaz kara para bereket öner
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.