İşte salgının biteceği tarih!

Tam bir yıldır dünyayı etkisi altına alan ve geçirdiği mutasyonlarla yayılma hızı daha da artan koronavirüs kabusu ne zaman bitecek. CNN Türk Masası programında bu soruya yanıt veren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 2 yıldan fazla süren pandemi olmadığına dikkat çekerek bu soruya yanıt verdi. Sözlerine "Ama" diye başlayanan Prof. Ceyhan bu kez durumun değişebileceğine işaret etti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsle mücadele ve aşı çalışmalarıyla ilgili CNN TÜRK'te kritik önemde açıklamalarda bulundu.

Pandeminin ne zaman sona ereceğine ilişkin bir soruya yanıt veren Ceyhan, "Bütün pandemilerin tarihine bakarak şunu söyleyebilirim. 2 yıldan fazla süren bir pandemi yok ama bu demek değildir ki bu pandemi 2 yıldan fazla sürmeyecek." dedi.

Prof. Ceyhan sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü hepsinin birbirinden etkeni farklı yayılma hızı farklı. Birbirinden farklı olaylar bunlar. Şimdiye kadar zaten bizim gözlemlediğimiz aşıyla bitmiş bir pandemi de yok zaten. Pandemiler hep virüsün mutasyonuyla bitmiş. İlk defa mutasyondan önce pandemiyi bitirecek bir gelişme yaşandı. Gerçekten insanlar bunun tam ne anlama geldiğini bilmiyor ama pandemide bir aşının geliştirilmesi ve herkese uygulanması inanılmaz bir olay. Geçirdiğimiz hiçbir pandemide başarılamadı bu. Diğer koronavirüs enfeksiyonlarında da 60 yıldır biz koronavirüsle yaşıyoruz henüz başarılamamış bir şey.

Buna olumsuz bakanlar da var. Pandemi aşılarının şartı zaten hızlı sürede geliştirilmesidir. Yoksa 5 yıl sonra geliştirirseniz bir işinize yaramayacaktır. O yüzden belki bu sefer mutasyonla değil aşı sayesinde 2 belki 2,5 senede biteceğini ümit ediyorum." dedi.

İşte salgının biteceği tarih! ile ilgili etiketler CNN Türk prof. dr. mehmet ceyhan pandemi aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.