İşte S-400'leri üreten Türk

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı ve en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400'leri üretenin Türk olduğu ortaya çıktı.

Dünyanın en iyi hava savunma sistemi olarak gösterilen, menzili ve özellikleri ile ABD yapımı Patroitları gölgede bırakan S-400'leri üretenin bir Türk olduğu ortaya çıktı.  Rusya'nın en gizli sanayi kuruluşu olan Almaz-Antey bilim ve araştırma şirketinin eski yöneticisi, Rus askeri-sanayinin ürettiği S-300 Favorit ve S-400 Triumph füze savunma sistemlerini üreten Azerbaycan asıllı bir Türk olan İgor Aşurbeyli.

Konu ile ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Rusya Araştırmaları Enstitüsü de "S400’leri üreten bir Türk olduğunu biliyor musunuz? İgor Aşurbeyli, Rusya’da köken olarak Azerbaycan Türk'ü bir bilim adamıdır. S-300 ve S-400'lerin üreticisidir" denildi.

İşte S-400'leri üreten Türk

IGOR AŞURBEYLİ KİMDİR?
Igor Aşurbeyli, 1963 Bakü doğumlu. Mühendis ve girişimci. Azerbaycan tarihinde etkili bir soylu aileye mensup. Rusya’da kurduğu enerji şirketinin yıllarca yöneticiliğini yürütmüştür. 2016’da UNESCO tarafından nanoteknoloji alanındaki katkıları tarafından bilim madalya sahibidir.

İşte S-400'leri üreten Türk ile ilgili etiketler S-400
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.