İŞTE RUSYA’NIN DOĞU AKDENİZ’DEKİ GİZLİ PLANI!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki savaş gemilerinin hareketlenmesi üzerine kurdukları gizli planlarının perde arkası masaya yatırıldı.

İŞTE RUSYA’NIN DOĞU AKDENİZ’DEKİ GİZLİ PLANI!

DEMİR: TÜRKİYE’NİN KONTROLÜ ALTINDA OLDUĞU ÇOĞU BÖLGEDE RUSYA’NIN ETKİSİ VAR!

Metehan Demir, “Haber buz dağının görünen kısmı. ABD, AB diyoruz ama Rusya ve diğerleri de boş durmuyor. Bir şeyler yapmaya çalışırken kafasını gözünü yaran da biziz. Bundan vazgeçmek lazım. Rusya’nın 12 savaş gemisi vardı, 4 tane daha gönderiyor denildi. Bunların 3’ü çıkarma gemisi, içi dolu. Rusya’nın Suriye’de Tartus deniz üssü var, Hmeymim üssü var o da içeride. Çok amaçlı kullanılan, irili ufaklı küçük askeri sayısız noktası var. Gözünü kapatıp haritada Suriye’deki Rusya varlığını aklınıza getirin. Gemiler hareket ediyor. Gözünüzü tekrar kapatın Libya’yı düşünün. Libya’da da iki üssünü netleştirmek için elinden geleni yapıyor. Bir deniz, bir kara hava çok amaçlı üssü kurmak için. Gözümüzü bir daha kapatıyoruz ki Doğu Akdeniz neredeyse yarı Rus gölü haline gelmeye başlamış. Müthiş bir satranç ustası Rusya. Rusya aynı zamanda Süveyş ve Cebeli Tarık Boğazı üzerinden de farklı politikaları, boğaz çıkışlarından da tutabilecek şekilde yapıyor. Mısır ile çok özel ilişkileri var. Herkes Mısır, ABD falan der ama Rusya’nın Mısır ile ilişkileri önemlidir. Süveyş Kanalı’nı düşünelim, aşağı taraf. Cebeli Tarık tarafında da özel ilişkiler geliştiriyor, Batı ve Güney Avrupa ekseninde. Rusya’nın Kuzey Afrika eksenindeki ilişkilerini Libya başta olmak üzere biliyoruz. Bunları yan yana koyduğumuz zaman Rusya, bizim okullarda öğretilen ‘Rusya’nın sıcak denizlere inme politikası’ konusunda çoktan oralara indiler zaten. Şu an Rusya’nın 12 değil, tam 21 tane savaş gemisi var. Akdeniz’in çeşitli noktalarında seyir halinde. Tatbikatla alakalı değil. Rusya’nın şu an Doğu Akdeniz açıklarında dünyanın en alt yapısı kuvvetli elektronik karıştırma gemilerinden biri olan gemisi bulunuyor. Türkiye’nin uçuş gemilerine etki edecek kadar güçlü. Bunları yana koyduğumuz zaman Türkiye’nin her bölgesinde bombardımanlarını yapıyor. ESAD’ı da sürekli kontrol altında tutuyor, sevdiğinden değil. Ona stratejik komisyon ödüyor. Suriye’yi Rusya kontrol ediyor. Bunu net olarak görmek lazım. Türkiye’nin kontrolü altında olduğu çoğu bölgelerinde, birkaç istisnai bölgeler hariç Rusya’nın çok etkisi var. Rusya Kuzey Afrika’yı, Doğu Akdeniz’i, Güney Kıbrıs’ı ve her yeri tutuyor. Rusya her oyunda kazanan olarak çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

İŞTE RUSYA’NIN DOĞU AKDENİZ’DEKİ GİZLİ PLANI! ile ilgili etiketler Rusya Doğu Akdeniz Metehan Demir metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.