İşte Pençe-Kaplan Harekatı'nın detayları...

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Eray Güçlüer, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Pençe-Kaplan Harekatı'nı katıldığı canlı yayında değerlendirdi.

Operasyonun ani ve teröristlerin belkemediği anda gerçekleştirildiğini belirten Güçlüer, mutlaka temas olacaktır yorumunda bulundu.

İşte Pençe-Kaplan Harekatı'nın detayları...

Güçlüer'in açıklamaları şu şekilde;

DÜNYADA ÇOK AZ ÜLKE GERÇEKLEŞTİREBİLİR

''Hava hücum harekatı olduğunun altını çizmek gerekiyor. Hava unsurları ile komandoların bölgeye kısa sürede indirilmesi şeklinde gelişen bir operasyon. Helikopterle indirilen unsurlarımız gecenin bu saatinde ani bir baskın gerçekleştiriyor. Bu dünyada çok az ülkenin yapabileceği bir operasyon şekli. Oradaki terör unsurlarını tamamen temizlemek için gerçekleştiriliyor.

TEMAS OLACAKTIR

Mutlaka temas da olacaktır. Bazı terörist geçişleri tespit edilmiş olabilir. SİHA'larla sürekli teröristlerin hareketlenebileceği alanlar kontrol ediliyor ve şu anda da bu bölgelere indirmeler yapılıyor. Hava harekatı ile hedefler yüzde 100 ile vurulmuş. Bunların haberini aldık. Şimdi bu alanlara yeni girmiş teröristler varsa ki muhtemelen öyledir, bunların imhası için gerçekleştirilen operasyonel bir faaliyet.''

İşte Pençe-Kaplan Harekatı'nın detayları... ile ilgili etiketler TSK Operasyon pençe kaplan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.