İşte o ülkenin son hamburgeri!

2009 yılında Mc Donalds'ın İzlanda pazarından çekilmesiyle ülkede satılan son hamburger menü şu anda Reykavik'teki Bus Hostel'de cam fanusta sergileniyor.

Dünyaca ünlü fastfood şirketi Mc Donalds yüksek vergiler nedeniyle 2009 yılında İzlanda pazarından çekilmişti. 31 Ekim 2009'da son çizburger menüyü satın alan Hjortur Smarason menüyü yemek yerine hatıra olarak saklama kararı almıştı.

Menüyü garajında saklayan Smarson 3 yıl sonra menüyü bağışlamak için İzlanda Ulusal Müzesi ile iletişime geçti Müze, satılan son menüyü bir yıl boyunca ziyaretçilerine sergilemeyi kabul etti.

İlk günkü gibi  taze görünen menü sonrasında bir müze görevlisi tarafından 'saçma' bulunduğu için Smarson'a iade edildi, olayın ardından Smarson menüyü İzlanda Reykavik'teki Bus Hostel'e bağışladı. Böylelikle menü o günden itibaren Reykavik'teki Bus Hostel'de cam fanusta sergilenmeye başladı.

İşte o ülkenin son hamburgeri!

Önceki gün 10 yaşına giren efsane menü için de online olarak canlı izleme imkanı bulunuyor. Menünün şu anki halini görmek isteyenler bu linkten çizburger menüsünü canlı olarak izleyebilirler.

SuperHaber/Dışhaberler

İşte o ülkenin son hamburgeri! ile ilgili etiketler İzlanda vergi mcdonalds
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.