İşte Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasına ilk yorumlar

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden affını istemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Bu gelişme sonrasında bakanlık koltuğuna Elvan'ın yardımcısı Nureddin Nebati geçti. Kabinede yaşanan bu önemli değişikliğin ardından iktidar kanadından ve muhalefetten paylaşımlar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararıyla, görevden affını isteyen ve bu talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Bakan Nebati, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" açıklamasında bulundu.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YENİ GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yaptığı açıklamada Bakan Nebati'yi tebrik etti. Karaismailoğlu, açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Sayın Nureddin Nebati'ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sayın Lütfi Elvan'a değerli çalışmaları için teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Atama kararının ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından bir mesaj yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan sayın Dr. Nureddin Nebati'yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Görevi devreden sayın Lütfi Elvan bakanımıza bugüne kadarki hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: PİYASAYI NEDEN TEDİRGİN EDİYORSUNUZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise paylaşımında şunları yazdı: "Merkez Bankası kasasından döviz bozdurup doları dizginlemeye çalışırken, hop bir gece yarısı operasyonuyla bir bakan gidip, bir bakan geliyor. Söylediğiniz gibi her şey yolundaysa neden piyasayı tedirgin ediyorsunuz? Yok değilse sorumlusu kim?"

 

İşte Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasına ilk yorumlar ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan nureddin nebati kabine
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.