İşte normalleşmenin başlayacağı tarih

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sokağa çıkma yasağı kısıtlamaları da dahil olmak üzere normalleşmenin başlayacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Özlü, her şeyin yolunda gitmesi halinde diyerek ön şart koyduğu tarih içinse biraz daha beklemek gerekecek. Özlü, ayrıca normalleşme konusunda aşının da önemli bir etken olacağının altını çizdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, A Haber canlı yayınında koronavirüsle mücadeleye ilişkin çok önemli açıklamalar kullandı. Özlü Çin'den getirilen aşıların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı etkin koruma sağladığının altını çizdi.

AŞI KONUSUNDA UYARI YAPTI

Birinci doz aşı olanları kurallara uyma konusunda dikkatli davranmaya çağıran Prof. Dr. Özlü, asıl korumanın aşının ikinci dozunun üzerinden iki hafta geçmesi sonrasında sağlanacağını ifade etti.

NORMALLEŞME NİSANIN İKİNCİ YARISI

Aşı olanların virüsü alabileceğine ama ağır olarak geçirmeden atlatacağını söyleyen Prof. Dr. Özlü, ancak Kovid-19'u yayabileceklerine işaret etti. Aşılama süreciyle ilgili güzel haberi de canlı yayında duyuran Özlü, şubat ayı içerisinde planlanan aşılama sürecinin aynen uygulanması halinde, nisan ayının ortasından itibaren normalleşme sürecine geçilebileceğini ve yaz aylarının çok daha rahat bir şekilde geçirilebileceğini ifade etti. 

GÜNEY AFRİKA'DAKİ MUTASYONUN TEHLİKESİ

İngiltere ve Güney Afrika'daki mutasyonlar konusunda da uyarılarda bulunan Özlü, İngiltere'de kısıtlama kararlarının geç alındığını ve şu anda alınan kısıtlamaların ise etkisiz olduğunu vurguladı.

İngiltere'de günlük vaka sayılarının 30 bin sınırında dolaştığını hatırlatan Prof. Özlü, ülkemizdeki kısıtlama kararlarının mutasyon tehlikesi nedeniyle bir süre daha devam etmesinin yararlı olacağını söyledi. Özlü, özellikle de Güney Afrika'da ortaya çıkan mutasyonun tehlikeli olduğunu, tedbirlerin kaldırılması halinde ülkemizde de yeniden vaka sayılarının hızla artabileceğini düşündüğünü ifade etti. 

İşte normalleşmenin başlayacağı tarih ile ilgili etiketler Bilim Kurulu prof. dr. tevfik özlü kısıtlama normalleşme kovid-19 mutasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.