İşte Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin paşaları!

20 Mart'ta ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkacak olan Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde, Mehmed'in paşaları ilk kez görücüye çıktı.

Kanal D’nin iddialı yapımı “Mehmed Bir Cihan Fatihi”, 20 Mart’ta başlıyor. Yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın, başrolünü ise Kenan İmirzalıoğlu’nan üstlendiği dizi hem Fatih Sultan Mehmed’in hem de dönemin dört önemli devlet adamının hayatlarından kesitleri dizi kurgusuyla ekrana taşıyacak.

ÇANDARLI HALİL, ZAĞANOS, ŞAHABETTİN VE İSHAK PAŞA...

Osmanlı tarihinin en önemli padişahlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatından esinlenilerek hazırlanan “Mehmed Bir Cihan Fatihi” için geri sayım başladı. İlk bölümü 20 Mart’ta yayınlanacak dizide, Fatih Sultan Mehmed’in yanı sıra dönemin dört önemli devlet adamının hikayesi aktarılacak: Çandarlı Halil, Zağanos, Şahabettin ve İshak Paşa.

Devlet-i Aliyye’nin en önemli isimlerinden Çandarlı Halil Paşa, Sultan Murat Han’dan sonra vezir-i azamlık görevini Sultan Mehmed Han ile devam ettirecek, ancak aynı zamanda onun her konuda en büyük engeli olacak.

ZAĞANOS PAŞA TÜM SIRLARINA ORTAK OLACAK

Sultan Mehmed Han’ın küçüklüğünden beri yanında olan lala paşası Zağanos Paşa, onun amacına ulaşması için daima destek, aynı zamanda da tüm sırlarına ortak olacak. Zağanos Paşa ile birlikte Sultan Mehmed Han’ın lala paşalığını yapan Şahabettin Paşa, Mehmed’in en büyük hayali olan İstanbul’un fethi için önemli çalışmalarda bulunacak.

hd-mehmed-bi-020747FG

Murat Han’ın vezirlerinden İshak Paşa ise devletteki otoritesini ve vezirliğini korumak için büyük riskler alacak, kaybeden tarafta olmamak adına her an fırsat kollayacak.

İşte Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin paşaları! ile ilgili etiketler Fatih semti mehmed bir cihan fatihi mehmed dizisi paşalar zağanos çandarlı ishak paşa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.