İşte 'medeni Avrupa'nın sokakları

Paris sokaklarına hakim olan idrar kokusuna çözüm olarak kentin sokak ve caddelerine pisuvar yerleştirildi. Pisuvarlardan elde edilen idrarın buğday tarlalarında kullanılacağı öğrenildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan tuvalet krizine çözüm geldi. Kent sokak ve caddelerinde hakim olan idrar kokusunun giderilmesi amaçlanan proje ile organik pisuvarlar sokaklardaki yerini aldı.

Pisuvarlardan elde edilen idrar, verimi arttırmak için buğday tarlalarında kullanılacak. Çiftçilerin de yüzünü güldürecek proje “ekolojik jest” olarak kabul gördü.

İşte 'medeni Avrupa'nın sokakları

Firma tarafından yapılan açıklamada, “İdrar, bitki örtüsüne ve toprağa çok faydalı. Ancak büyük şehirlerde kirliliğin sebebi oluyor. Şehirleri pis kokulardan kurtarmak ve buğday tarlalarına doğal gübre sağlamak için böyle bir proje gerçekleştirdik” denildi.

İşte 'medeni Avrupa'nın sokakları - Resim : 2

Cadde ve sokaklara yerleştirilen pisuvarların arkasında idrarın depolandığı depo dolmaya başladığında elektronik sistem merkeze sinyal gönderiyor. Bir merkezde toplanan depolar daha sonra anlaşma yapılan çiftçilere gönderiliyor.

İşte 'medeni Avrupa'nın sokakları ile ilgili etiketler Fransa Paris tuvalet pisuvar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.