İşte Levent Göktaş olayının perde arkası... O paylaşımları kim yapıyor?

Necip Hablemitoğlu suikasti soruşturmasının derinleşmesinin ardından sosyal medyadan Mustafa Levent Göktaş adıyla yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Göktaş'ın avukatı, söz konusu hesabın müvekkiline ait olmadığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturmasını derinleştirdi. Suikastın şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirilmesiyle birlikte soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Bu kapsamda 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, şüpheliler arasında dikkat çeken bir isim de yer aldı.

Gözaltı kararı verilenler arasında Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklanarak 5 yıl cezaevinde kalan emekli albay Mustafa Levent Göktaş da yer aldı. Ancak Göktaş, adresinde bulunamadı. Emekli albayın firari olduğuna dair iddialar gündeme geldi.

SOSYAL MEDYADAKİ LEVENT GÖKTAŞ KİM?

Bu gelişmelerin ardından hafta sonu ilginç gelişmeler yaşandı. Twitter'da Levent Göktaş ismini kullanan bir hesaptan, "Sedat Peker-vari" paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Söz konusu hesaptan ileriki günlerde "video yayınlayacağına dair" açıklamalar da geldi.

PEKER İLE POLEMİK

Mesajlarda Sedat Peker'i hedef alan bazı söylemler yer alması üzerine, Peker cephesinden de söz konusu paylaşımlara yanıt gecikmedi.

Emekli Albay Levent Göktaş adına açılan sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar üzerine Sedat Peker de Göktaş'ı hedef aşan bazı paylaşımlarda bulundu.

TWİTTER HESABI GERÇEK Mİ?

Ancak tüm bu tartışmalara son noktayı Levent Göktaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz koydu.

Müvekkilinin Twitter hesabı bulunmadığını belirten Ersöz, söz konusu paylaşımları yapanın Göktaş olmadığını duyurdu.

Ersöz sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Müvekkilimiz Mustafa Levent Göktaş’a ilişkin Kamuoyu Duyurusunda yazanlar dışında, hiçbir spekülasyona itibar edilmemesini rica ediyor; bu konuda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Sahte hesabın kapatılması için Twitter nezdinde başvuruda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Ersöz, "Ancak şu zaman kadar bu konuyla ilgili bir ilerleme kaydedilememiştir. Adli süreç ise bugün başlatılacaktır. " ifadelerini kullandı.

Avukat Ersöz ayrıca konuya ilişkin bir basın açıklaması da yayımladı. O açıklama şu şekilde;

"Sosyal medya platformu Twitter'da Mustafa Levent GÖKTAŞ adıyla açılmış olan hesaplar gerçek dışı olup, yazılanların hiçbirisi Müvekkilimizi ve Ailesini bağlamamaktadır.

Bu sosyal medya hesaplarının kapatılması ile ilgili olarak, ilk açıldıkları tarihte, yani 23 Temmuz 2022 günü saat 22:00'de Avukatları olarak Twitter'a gerekli bildirimler yapılmış; sonraki birkaç saat içinde Twitter tarafından kimlik doğrulama amacıyla istenen evrak da ilgili kuruluşa iletilmiştir. Elimizde olmayacak şekilde, bu sürecin uzamasından kaynaklı olarak spekülasyonların artması, bu açıklamayı yapmamızı zorunlu kılmıştır.

Bu sosyal medya hesaplarında, gerçek dışı şekilde, gündem oluşturmak için yayınlanan videolar ve kurgulanan diyalogların da Müvekkilimizin üslubu ve kişilik özellikleri ile taban tabana zıt olduğunu ifade etmek isteriz.

Müvekkilimiz hakkındaki adli süreç ise devam etmektedir. Kendisi haldunda yapılan adli işlemlerden basında yer alan yayınlardan haberdar olmuş bulunmaktayız. Kısıtlama Kararı bulunan soruşturma dosyasına ilişkin bilgimiz basında yer alan bu bilgilerle sınırlıdır. Kamuoyuna yansıyan bilgi kirliliğine, benzer dezenformasyon yöntemlerine sıklıkla başvurulduğu için itibar etmiyoruz.

Bu süreçte, Müvekkilimizle iletişim kurmak mümkün olmamış; sürece dair bir açıklama yapmak ise hem soruşturmaya müdahale olarak algılanabileceği hem de spekülasyon yaratmamak için tercih edilmemiştir. Bu konuda herkesin gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini de belirtmek isteriz.

Ailesinin takdiri ile bu süreçte Müvekkilimiz Mustafa Levent GÖKTAŞ'ı ve kızlarını bizlerin temsil ettiğimizi; Ailesi ve Avukatları tarafından yapılanlar dışında açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz."

İşte Levent Göktaş olayının perde arkası... O paylaşımları kim yapıyor? ile ilgili etiketler Sosyal Medya avukat Necip Hablemitoğlu Mustafa Levent Göktaş paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.