İşte Kürdistan banknotları... Bu paraları kullanacaklar!

Rudaw, bağımsızlık referandumunun duyurulmasının ardından Erbil'de yaşayan grafiker Aso Mamzade’nin, “Kürdistan banknotlarını” tasarladığını duyurdu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu yapılmasına karar verdi.

Türkiye bölgedeki sıcak gelişmeler nedeniyle bu girişime olumlu bakmasa da Irak Kürtleri bağımsızlık referandumu için çalışmalara başladı.

fwefbwfew_1

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw, bağımsızlık referandumunun duyurulmasının ardından Erbil'de yaşayan grafiker Aso Mamzade’nin, “Kürdistan banknotlarını” tasarladığını duyurdu.

Haberde, “Kürt parasının ön yüzünde Kürdistan tarihinin önde gelen isimlerinin portrelerine yer verildi” ifadeleri yer aldı.

ewfwfkjbwrg

İLK KÜRTÇE BANKNOT 2015'TE TEDAVÜLE GİRMİŞTİ

Irak'ta geçtiğimiz yıllarda ilk kez dinarların üstüne Arapça dışında Kürtçe yazı yer almış ve bu olay büyük yankı uyandırmıştı.

500 dinarlık banknotun üzerine Arapça’nın yanısıra Kürtçe’nin Sorani lehçesinde yazı yazılmıştı.

Kürtçe, Irak’ta Arapça’nın yanında ikinci resmi dil olarak kullanılıyor.

fergsIlergerg

İşte Kürdistan banknotları... Bu paraları kullanacaklar! ile ilgili etiketler Kürt Kürdistan banknot
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.