İşte koronavirüsün çıktığı merkez

ABD Başkanı Donald Trump ilk günden bu yana koronavirüs için Çin'i suçladı. Hattan dünyayı kasıp kavuran salgına neden olan virüs için bilimsel adını kullanmak yerine "Çin virüsü" demeyi tercih etti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görevi bırakmasına sayılı günler kala şoke eden bir istihbarat raporun sonuçlarını yayınladı. Virüs'ün ilk Wuhan'daki laboratuvarda görüldüğünü belirten Pompeo, Çin'in ülke içi ulaşımı durdururken, virüsün dünyaya yayılmasına göz yumduğunu ileri sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların 2019'un sonlarında koronavirüsten hastalandığını iddia eden yeni istihbarat raporunu açıkladı.

DSÖ'ye "Wuhandaki bir laboratuvardan çıkmış olma olasılığı bütünüyle araştırılmalı" çağrısında bulunan Pompeo, "Çin'in, yürüttükleri standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmişi var" dedi.

İşte koronavirüsün çıktığı merkez

Pompeo ellerindeki son istihbarat raporuna göre, Wuhan'daki laboratuvarda görevli araştırmacıların, 2019 yılının sonbaharında Kovid-19 ile benzer semptomlarla hastalandıklarına dair deliller bulunduğunu iddia etti.

İşte koronavirüsün çıktığı merkez - Resim : 2

ÇİN ORDUSU İLE GİZLİ BAĞLANTISI VAR

Dünya Sağlık Örgütü'nden virüsün bu laboratuvardan çıkmış olma olasılığının araştırılmasını isteyen Pompeo açıklamasında, "Pekin bugün, bilim insanlarının dünyayı bu ölümcül virüs ve bir sonrakinden korumak için ihtiyaç duyduğu hayati bilgileri saklamaya devam ediyor. ABD istihbaratının yeni elde ettiği raporda Kovid'e neden olan virüse genetik olarak yüzde 96.2 benzer bir yarasa koronavirüsü ile çalıştıkları ve laboratuvarın Çin ordusuyla gizli bağlantıları olduğu bilgisi var" ifadelerini kullandı.

İşte koronavirüsün çıktığı merkez - Resim : 3

Pompeo'nun bir diğer iddiası ise Çin'in virüsün yayılımını durdurmak için ülke içinde ulaşımı durdurduğunu ancak, dünyaya yayılmasını önlemek için hiçbir çaba göstermediğini de ileri sürdü. 

İşte koronavirüsün çıktığı merkez - Resim : 4

DSÖ HEYETİ WUHAN'DA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) uzmanlarından oluşan 10 kişilik ekip, geçtiğimiz günlerde koronavirüsün ilk kez görüldüğü Çin'in Wuhan kentine gitti.

Uzmanlar, Çinli bilim insanlarıyla birlikte pandemiye neden olan koronavirüs SARS-CoV-2'nin kökenine ilişkin araştırmalar yapacak.

İşte koronavirüsün çıktığı merkez ile ilgili etiketler Mike Pompeo ABD Dışişleri Bakanı DSÖ Dünya Sağlık Örgütü Wuhan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.