İşte Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an!

Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile ekranlarda. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu bilgi yarışması programında birazdan 1 Milyon TL’lik soru genç yarışmacıya yöneltilecek. 1 Milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazanan Arda Ayten, tarihe geçmek için ter döktü. İstiklal Marşı ile ilgili soruyu doğru cevaplayan Arta Ayten 1 milyon liranın sahibi oldu.

Türkiye'nin en başarılı oyuncularından Kenan İmirzalıoğlu'nun sunacağı Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında heyecan doruktaydı!

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Arda Ayten'in 1 milyonluk sorudan devam edeceği yarışma tüm Türkiye'de ilgiyle izlendi.

1 Milyon TL'lik soruyu açtırmaya hak kazanan Arda Ayten herkesin sempatisini kazanmıştı. Hem bilgisi hem performansı ile büyük takdir toplayan genç başarısını final sorusunda da devam ettirecek miydi? Merak edilen soru buydu. 

İŞTE 1 MİLYONLUK SORU...

İşte Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an!

Kenan İmirzalıoğlu, Arda Ayten'e İstiklal Marşı ile ilgili bir soru yöneltti. Soru şöyle:

"On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer" 

Şıklar ise A: Vatan, B: Kan, C: Toprak, D: Yurt

1 MİLYON ARDA AYTEN'İN

Arda Ayten İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da ezbere okuyup, tüm şıklardaki seçenekleri tek tek saydıktan sonra C şıkkında bulunan Toprak'ı seçti.

Bu cevabın son kararı olduğunu söyleyen Arda Ayten yeşil ışığın yanması ile birlikte 1 milyon liranın sahibi oldu...

Arda Ayten kimdir? 

Kitaplara karşı büyük bir ilgisi olduğunu dile getiren Arda Ayten, henüz 19 yaşında olan ve lisans eğitimine ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde devam ediyor.

Genç yarışmacı, yarışmadan kazandığı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını paylaşmasıyla hemen herkesin takdirini ve beğenisini kazandı.

Kitaba karşı derin bir ilgisi olan ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten, bu yıl içerisinde toplamda 100'ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi.

Şimdiye kadar dört adet kitap yazdığını izleyicilerle paylaşan Arda Ayten'in ''Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum'' şeklinde açıklamalarda bulunması seyircilerin gönlünü fethetti.

Yarışma boyunca bilgisini ve kültürünü konuşturarak başarılı bir performansa imza atan Tıp Fakültesi öğrencisi Arda Ayten, anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını belirterek babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını dile getirmesi yürekleri dağladı.

İşte Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi an! ile ilgili etiketler Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu İstiklal Marşı Kan Toprak yurt Vatan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.