İşte Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'ye kurulan komplonun fotoğrafı

SuperHaber programcısı Nedim Şener, Suudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürürken Türkiye'ye yönelik hazırladığı komplonun boşa çıktığını belirterek, "Türk istihbaratının etkinliği bu komployu kuranların amaçlarını boşa çıkardı" dedi.

SuperHaber Programcısı Nedim Şener, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle Türkiye'ye yapılan komployu yazdı. Şener, Hürriyet gazetesinde yazdığı köşe yazısında infaz ekibinde bulunan Mustafa al Madani'nin Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyerek Sultanahmet'e kadar yürümesine dikkat çekerek, "Türk istihbaratının etkinliği bu komployu kuranların amaçlarını boşa çıkardı" ifadelerini kullandı.

Şener, ayrıca ABD'nin Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a yönelik iki yüzlü bir tutum sergilediğini vurgulayarak, "Amerika’yı hâlâ “ifade özgürlüğü ve insan hakları” savunucusu zannedenler için tam bir “şok” ama Biden’ın, Trump’tan farkı olmadığını biliyorsanız olağan bir durum" dedi.

Nedim Şener'in "Amerikan usulü aklama" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Kaşıkçı cinayetinin üzerinde en çok durmamız gereken kısmı, bunun Türkiye’ye yönelik komplo boyutu oldu. Türk istihbaratının etkinliği bu komployu kuranların amaçlarını boşa çıkardı.

Hatırlanacağı gibi Kaşıkçı Suudi Arabistan Konsolosluğu’na girdikten kısa süre sonra katledilmiş, infaz ekibinden Mustafa al Madani, Kaşıkçı’nın kıyafetlerini giyip güvenlik kameralarına görüntü vererek Sultanahmet’e kadar gelmişti. İnfaz ekibinden olan bu kişi tuvalette kıyafetlerini değiştirip izini kaybettirmişti.

İşte Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'ye kurulan komplonun fotoğrafı

Bu Suudi infaz ekibinin Kaşıkçı’yı katletmek yanında suçu Türkiye’nin üzerine atmak niyetinde olduğunu gösteriyor. Çünkü o günlerde özellikle FETÖ’cüler ve BAE basını Türkiye için “güvenilmez ülke, insanların kaçırıldığı, yok edildiği bir ülke” algısı yaratmak için ellerinden geleni yapıyordu. Cinayet işte tam o süreçte, böylesine iz bırakmadan ve vahşice işlendi.

Eğer Türk istihbaratı bu olayı aydınlatmasaydı, bugün cinayet emrini veren Bin Selman’a son derece “anlayışlı” davranan Amerika başta, Batı ve bazı Arap ülkeleri basınının Türkiye hakkında neler yazacağını, Türkiye’yi yönetenlerle ilgili hangi yaptırım kararlarını alacağını tahmin etmek hiç de zor değil."

 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

İşte Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'ye kurulan komplonun fotoğrafı ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı cinayet Suudi Arabistan Nedim Şener Türkiye İstihbarat komplo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.