İşte Josef Sural'ın ailesine ödenecek tazminat!

Alanyaspor'un trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Çek futbolcusu Josef Sural'ın ailesine ödenecek tazminatın 100 milyon lira civarında olacağı ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, "100 milyon liralık kaza" başlığıyla Sural'ın ölümü sonrasında ödenmesi beklenen 100 milyon liranın sadece 620 bin lirasını sigortanın karşılayacağını, 99 milyon lirayı kazayı yapan minibüsün şirketi ödemek zorunda kalacağını yazdı. Uzmanların, "Tek başına trafik sigortası yeterli değil" uyarısını köşesine taşıyan Doğan, konunun sigorta boyutunu ele aldı. Doğan, uzmanların hesaplamalarına yer verdiği köşesinde şunları kaydetti:

Özel minibüsün zorunlu trafik sigortası, zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası ve kasko sigortası olmak üzere 3 sigortası bulunuyor. Kazada hayatını kaybeden futbolcunun ailesine vefat tazminatı diğer adıyla destekten yoksun kalma tazminatı trafik sigortasından ödenecek. Ancak önce hukuki olarak tazminat tutarı hesaplanacak. Bu hesap; ölen kişinin yaşı, maddi durumu, aylık geliri, bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sayısı, bu kişilerin yaşı, gelirlerinin olup olmadığı, çocukların olası eğitim masrafları, eşinin geçim giderleri gibi birçok kritere göre yapılıyor. Hesabın sonucu ne çıkarsa çıksın sigortadan limit dahilinde vefat tazminatı ödeniyor ki, 2019 yılı için bu rakam kişi başına 360 bin lira.

İşte Josef Sural'ın ailesine ödenecek tazminat!

"MAĞDUR OLAN TARAF TAZMİNATIN TAMAMINI ALAMAYACAK"

Bu tazminat kazada kusurlu olan minibüsün sahibi olduğu şirketten tahsil edilecek. Trafik sigortası var, dolayısıyla tazminatın 360 bin lirasını sigorta şirketi ödeyecek. Minibüsün kasko sigortasının içinde 100 bin lira limitli ihtiyari mali mesuliyet teminatı da var. Bir 100 bin lira da buradan ödenecek. Yurt içi ve yurt dışı yolcu taşıyanların zorunlu yaptırdıkları koltuk ferdi kaza sigortasının da limiti 175 bin lira. Alt alta topladığımızda futbolcunun ailesine 620 bin lira sigortadan vefat tazminatı ödenecek. Minibüsün sahibi şirket için asıl sorun bundan sonra başlıyor. Aktüer hesaba göre ödenmesi gereken vefat tazminatı 100 milyon lira. Bu da şu anlama geliyor ki, minibüsün sahibi şirket kabaca 99 milyon lirayı kasasından ödemek durumunda kalacak. Hangi şirket olursa olsun bu rakam, o şirketin sonu demektir. Hal böyle olunca da mağdur olan taraf tazminatın tamamını alamayacaktır.

"İHTİYAR MALİ MESULİYET SİGORTASI"

Böyle bir durumda ihtiyaç duyulan "İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası". Bu sigorta kasko ve trafik sigortasından ayrı bir poliçe ve sigortanın limitlerini aşan kazalarda aşan tutarı ve maddi-manevi, hukuki tüm zararları karşılıyor. Eğer futbolcuları taşıyan minibüsün tamamlayıcı sigortası olsaydı 100 milyon liranın tamamı sigortadan karşılanacaktı.

İşte Josef Sural'ın ailesine ödenecek tazminat! ile ilgili etiketler Alanyaspor Josef Sural
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.