İşte İYİ Parti'nin Lütfü Türkkan kararı: Disiplin süreci işlemeyecek!

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan'ın disipline sevk süreci gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre hem Akşener hem de milletvekillerinin kararı çerçevesinde Türkkan için disiplin süreci işlemeyecek.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında toplandı. Toplantıda Şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan’ın disipline sevk edilmesi görüşüldü.

CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş son süreci şöyle aktardı: "Yaşanan olayın hemen ardından İYİ Parti Grup Başkan vekili Lütfü Türkkan istifa etmiş ve yerine Erhan Usta gelmişti. Türkkan özür açıklamasında bulunmuştu. İYİ Parti’de Türkkan’a yönelik disiplin sürecinin başlatılıp başlatılmayacağı merak ediliyordu. Disiplin süreci başlatılırsa kınama veya uyarı cezası üzerinde duruluyordu. Gözler dün İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısındaydı.

KARAR, HEM AKŞENER’İN HEM MİLLETVEKİLLERİNİN MÜŞTEREK KARARI

İYİ Parti’de disiplin süreci başlatılmadı. Konunun ne kadar üzücü olduğu, Türkkan’ın deneyimli bir siyasetçi olduğu ve provokasyon kurbanı olduğu belirtiliyor. İYİ Parti’nin küfrü onaylamadığı, yalnızca şehit yakınına değil hiçbir insana yönelik küfrü onaylamadığı belirtiliyor. Disiplin süreci işlemeyecek. Bu karar hem Akşener’in hem milletvekillerinin müşterek kararı. Parti genelinde Türkkan’ın görevinden ayrıldığı ve özür dilediği bunların da yeterli olduğu görüşü hakim."

 

 

İşte İYİ Parti'nin Lütfü Türkkan kararı: Disiplin süreci işlemeyecek! ile ilgili etiketler İYİ Parti Lütfü Türkkan Şehit küfür
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.