İşte Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahlar

Düzce'deki Sarsılmaz Silah Sanayi, Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahları tanıttı. Atak helikopterinde 20 milimetre top, Hürkuş'ta ise 12,7 milimetre makineli tüfek ve deniz tipi ağır makineli tüfek kullanılacak. Söz konusu silahların deneme atışları yapıldı.

İstanbul Fuar Merkezi'nde, 25- 28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 'Saha Expo Savunma Sanayi Fuarı' öncesi, Düzce'deki Sarsılmaz Silah Sanayi, fuarda sergileyeceği silahları tanıttı.

İşte Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahlar

Fuarda Sarsılmaz tarafından üretilen Atak helikopterinde kullanılacak 20 milimetre top, Hürkuş uçaklarında kullanılacak 12,7 milimetre makineli tüfek, deniz tipi ağır makineli tüfek ile fanatik tabancalar ilk kez görücüye çıkacak.

İşte Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahlar - Resim : 2

Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş, son dönemde Türkiye'de savunma sanayindeki gelişmelere değinerek, "Savunma sanayi atakta. Gelişmiş ülkeler, savunma sanayisi gelişmiş ülkelerdir. Türkiye'de savunma sanayi çok büyük destek görüyor. Bu bastırılmış bir güçtü ve desteklenmesiyle savunma sanayi kendisini buldu. Çok hızlı koşuyoruz. Türkiye'de daha da önemlisi yurt dışından ithal edilenlerin çoğu Türkiye'de üretilmeye başlandı. Bu artı bir değer. Artı bir yandan da ihracat yapmak, bir yandan teknolojiyi takip etmek, teknolojiyi geliştirmek Türkiye'nin bir değeridir. Savunma sanayi, her ülkenin kendi gururudur. Türkiye'nin de kendi gururu savunma sanayi olmuştur" dedi.

İşte Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahlar - Resim : 3

Ayrıca açıklamaların ardından Atak helikopterinde kullanılacak 20 milimetrelik top, Hürkuş uçaklarında kullanılacak 12,7 milimetrelik makineli tüfek ve deniz tipi ağır makineli tüfekle deneme atışları yapıldı.

Atışlar sırasındaki yüksek ses ve sarsıntı silahların gücünü gösterdi.

İşte Hürkuş ve Atak helikopterinde kullanılacak silahlar ile ilgili etiketler Atak Helikopteri silah
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.