İşte HDP'ye kapatma davasının delili

HDP'ye açılan kapatma davası sonrası cezaevinde bulunan eski eş başkan Selahattin Demirtaş'ın sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu. Demirtaş, katıldığı bir canlı yayında HDP'nin terörist başı Öcalan'ın 20 yıllık projesi olduğunu söylemişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne dava açtı. HDP'nin terör örgütü PKK ile birlikte hareket ettiğinin belirtildiği iddianamede 600'den fazla HDP'li isim için siyasi yasak istendi.

HDP'ye açılan kapatma davası sonrası partinin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleri yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada paylaşılan videoda Demirtaş'ın, HDP'nin teröris başı Öcalan'ın projesi olduğunu söylediği görülüyor.

Demirtaş, HDP'nin Eş Başkanı olduğu dönemde Habertürk canlı yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim başarımız, HDP'nin başarısı ki sayın Öcalan'ın çok önemsediği bir projedir. Kendisini özellikle son 20 yılını adadığı bir projedir."

Sosyal medyada paylaşılan videoda Demirtaş'ın PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini söylediği ve "Apo'nun heykelini dikeceğiz" ifadelerini kullandığı görülüyor.

İşte HDP'ye kapatma davasının delili ile ilgili etiketler HDP Anayasa Mahkemesi Yargıtay Selahattin Demirtaş kapatma davası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.