İŞTE HAREKATLARIN ŞİFRELERİ!

İki usta isim, SuperHaber yorumcusu-Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve Hürriyet yazarı - SuperHaber yorumcusu Nedim Şener ile "Memleket Aşkına"nın yeni bölümü SuperHaber Youtube kanalında...

"Memleket Aşkına"nın yeni bölümünde Mete Yarar ve Nedim Şener, Kuzey Irak’taki terör inlerinin F-16 ve SİHA’larla vurulduğu Pençe-Kartal harekâtından 48 saat sonra, hava, topçu ve komando birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen Pençe-Kaplan harekatını konuştu.

Pençe-Kaplan harekatını değerlendiren Mete Yarar, “İki tane önemli operasyon inşa edildi. Pençe-Kartal harekatı başladığında bu tek başına bir hareket olmaz, hava harekatı bu kadar yüksek boyutuyla yapılıyorsa bunun arkasından da kara harekatı gelir demiştim. Pençe-Kaplan operasyonu da başladı. 2,5 seneden beri süren bir harekattı. Artık siyasette devlette bu sene her şekilde PKK’yı Türkiye’nin gündeminden düşürmeyi düşünüyorlar. Kuzey Irak ve Suriye’de dahil olmak üzere birçok alanda PKK’nın artık Türkiye’de bir eylem yapmayı bırak, bayrak göstereceği bir yer bırakmamak konusunda çok ısrarlılar. Bu konuda da bütün gücü kullanmakla ilgili bir kararlılık var. Bununla ilgili hem pozitif anlamda, hem yığınaklanma anlamında hem de askeri personelin eğitilmesi anlamında birçok hazırlık yapılmış durumda. Bir taraftan da Libya harekatı sürüyor. Libya’da üslerin kurulması durumu var. Muhtemelen yakın bir dönemde de o üslerin kurulduğunu yine bu yaz itibariyle hep birlikte görecekmişiz gibi bir izlenim var. PKK’yı konuşuyoruz, Fransa’yı konuşuyoruz, Yunanistan’ı ve diğerlerini konuşuyoruz. Bunları konuşurken bir şeyi hatırlatmakta yarar görüyorum; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne silah sıkan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarlarına eylem koyanlar konusunda neden bu kadar seçici davranıyorsunuz? PKK’yı konuşuyoruz, PKK konuşulduğunda Kürt Bölgesel Yönetimi ile ilgili hep sert sözler duyarız ama Yunanistan On İki Ada’yı işgal eder. Hükümete en fazla yüklenilen konulardan bir tanesi de budur. Şu denir: “On İki Ada silahlandırılıyor. Sahipsiz olarak bilinen, kimseye ait olmadığı söylenen adalar, Lozan’da da tam olarak netleşmemiş konular konusunda neden bu kadar ihmalkarsınız?” gibi bir suçlamada bulunurlar. Nedense bunun arkasında Yunanistan’a bir tepkide bulunmayı düşünmezler, oraya gider eğlenir gezer dolaşır geri gelirler. Neden bazı konularda bu kadar seçici davranıyoruz veya görmezden geliyoruz?” ifadelerini kullandı.

Nedim Şener ise, Irak’taki terör inlerinin vurulduğu harekatla ilgili “Libya Harekatı, Barış Kalkanı ve Fırat Kalkanı başladığı zaman bu konuların ne kadar önemli olduğunu, Türkiye’nin oralarda olması gerektiğini, güvenliğinin oralardan başladığını söylediğimizde sosyal medyadan çok hakaret edildi. “Suriye’de ne işimiz vardı?” gibi neler neler söylendi… Şimdi oranın güvenliğini bu operasyonlarla ele alıyorsun. Kuzey Irak bölgesinde etkinlik sağlıyorsun, demekki Türkiye’nin güvenliği gerçekten oradan başlıyormuş. Bugün Türkiye o bölgede. Hem Libya’da üsler kurmak üzere hem bölgenin hem de kendi güvenliği açısından Akdeniz’deki enerji varlığı açısından önemli. Bunun yerine en kolayı olarak karşı taraf ne söylüyorsa tam tersini söylemenin siyaset olduğu sanılıyor.” ifadelerini kullandı.

"Memleket Aşkına" yeni bölümüyle SuperHaber Youtube kanalında yanında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

İŞTE HAREKATLARIN ŞİFRELERİ! ile ilgili etiketler Memleket Aşkına Mete Yarar Nedim Şener PKK harekat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.