İşte gün gün Türkiye ve Avrupa'nın aldığı önlemler! Bakan Koca, 'Erken tedbir avantajından faydalanabiliriz' deyip paylaştı

Tüm dünyayı alarma geçiren koronavirüs salgını, Türkiye'de ilk kez 11 Mart tarihinde görüldü. Alınan tedbirlerle virüsün ülkeye girişi uzun süre geciktirilirken, birçok önlem de Avrupa ülkelerinden önce hayata geçirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gün gün alınan önlemlerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından paylaştığı videoda, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin Avrupa bazında gün gün gösterildiğini belirten Koca, "Avrupa ülkeleri içinde tedbirleri en erken alan biziz. İzolasyonda başarılı olursak erken tedbir avantajından tam olarak yararlanabiliriz." ifadesini kullandı.

"İLK BİRKAÇ GÜNDE HAREKETE GEÇTİK"

Videoda, "Avrupa ülkeleri yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önlemeye yönelik kitlesel ölçekli tedbirleri, kendi ülkelerinde ilk vakaların ortaya çıkmasının ardından geçen 39-54 günde almaya başlarken Türkiye ilk birkaç günde harekete geçti." bilgisine yer verildi.

İLK VAKALAR

Buna göre, ilk vakalar Fransa'da 24 Ocak'ta, Almanya'da 28 Ocak'ta, İtalya, İspanya ve İngiltere'de 31 Ocak'ta, Türkiye'de 11 Mart'ta kayıtlara geçti.

İşte gün gün Türkiye ve Avrupa'nın aldığı önlemler! Bakan Koca, 'Erken tedbir avantajından faydalanabiliriz' deyip paylaştı

EĞİTİM-ÖĞRETİM KURUMLARININ TATİLİ

Okullar ve üniversiteler, ilk vakaların ortaya çıkmasının ardından İtalya'da 39, İspanya'da 40, İngiltere'de 47, Almanya ve Fransa'da 49, Türkiye'de ise 1 gün sonra tatil edildi.

TOPLU MEKANLARIN KAPATILMASI
İnsanların toplu bulunduğu mekanlar, İtalya'da 41, İspanya'da 43, İngiltere'de 49, Almanya'da 48, Fransa'da 50 gün sonra kapatılırken uygulama Türkiye'de 4 gün sonra 15 Mart'ta hayata geçirildi.

ETKİNLİKLERİN YASAKLANMASI

Kamuya açık toplu etkinlikler ise İtalya'da 39, İspanya'da 41, İngiltere'de 42, Almanya'da 45, Fransa'da 48, Türkiye'de 1 gün sonra kısıtlandı.

SEYAHAT VE ULAŞIMA KISITLAMA

Kapsamlı seyahat ve ulaşıma ise İtalya'da 39, İspanya'da 43, İngiltere'de 53, Almanya'da 39, Fransa'da 53, Türkiye'de ise ilk vakanın görülmesinden 2 gün sonra 13 Mart'ta kısıtlama getirildi.

İşte gün gün Türkiye ve Avrupa'nın aldığı önlemler! Bakan Koca, 'Erken tedbir avantajından faydalanabiliriz' deyip paylaştı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Koronavirüs Korona Türkiye Avrupa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.