Faizin ardından altın fiyatlarında son durum... İşte gram ve çeyrek altının yeni fiyatı

Altın fiyatlarında yatırımcılar Merkez Bankasının faiz kararını bekliyordu. Bankanın açıklamasının ardından güne düşüşle başlayan gram altının fiyatı 972,8 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1.589 lira, Cumhuriyet altını da 6.340 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe karşın, dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 artışla 974,8 liradan tamamladı.

Merkez Bankası 2022'nin ocak, şubat, mart ve nisan ayında olduğu gibi bu ay da politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Bankadan yapılan çıklamada, “Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir.” denildi.

 

GRAM VE ÇEYREK ALTIN SON DURUM

Bankanın açıklamasının ardından güne düşüşle başlayan gram altının fiyatı 972,8 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1.589 lira, Cumhuriyet altını da 6.340 liradan satılıyor.

Analistler, dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının para politikası sıkılaşma hızına ilişkin sürpriz ifadeler içermediğini, bankanın sık eleştirildiği enflasyonu ciddiye alma konusunda ise risklerin farkında olunduğunun vurgulanmasının ise küresel piyasalarda pozitif karşılandığını kaydetti.

 

Fed'in mayıs ayı toplantı tutanakları, çoğu banka yetkilisinin gelecek birkaç toplantıda 50 baz puanlık faiz artırımını uygun bulduğunu ortaya koydu.

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistlerin tamamı, politika faizinin yüzde 14'te bırakılmasını bekliyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 14 oldu.

 

 

 

Faizin ardından altın fiyatlarında son durum... İşte gram ve çeyrek altının yeni fiyatı ile ilgili etiketler gram altın çeyrek altın cumhuriyet altını
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.