Müslüman gazeteciyi ölümle tehdit ettiler

Müslüman topluma yapılan baskılarla sürekli gündeme gelen Fransa'dan gelen bir haber endişe yarattı. Müslümanların haklarını savunmasıyla bilinen gazetesi Nadiya Lazzouni sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ölüm tehditleri aldığını duyurdu. Fransız gazeteciye çok sayıda destek mesajı geldi.

Fransa'da yaşayan Müslümanların yaşadığı baskı ve İslamofobik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Fransa'da yaşayan Müslüman gazeteci Nadiya Lazzouni, ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

Kişisel Twitter ve Instagram hesabı üzerinde aldığı tehdit mektuplarını yayınlayan Lazzouni, koruma talep etti.

El yazısıyla kaleme alınan isimsiz mektupta, "Bu ölüm tehditlerine karşı bir şey yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı.'nin 'ensesine kurşun sıkmak' ile tehdit edildiği görüldü.

Tehdit mektubunun adresine bırakıldığının altını çizen söyleyen gazeteci, paylaşımında Vatandaş İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u etiketleyerek ve bu kişilerden yardım istedi.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadiya Lazzouni (@nadiyalazzouni)'in paylaştığı bir gönderi

Fransız gazeteci mesajında "Bu ölüm tehditlerine karşı bir şey yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

Gazeteciye gönderilen tehdit mektubunda ölüm tehditlerinin yanı sıra nefret söylemleri de yer aldı.

"Çeneni kapat ve defol. (Başındaki) çaputun kalsın, daha iyi hedef alırız.", "Fransa'yı tanımıyorsun ama Fransızları tanıyacaksın." ifadelerinin yer aldığı mektupta Müslümanların çoğunlukla yaşadığı banliyölere yönelik tehditler savruldu.

Diğer yandan Bakan Schiappa da konuya ilişkin Twitter üzerinden, "hiçbir farklı görüşün cinsiyetçi ve ırkçı olan söz konusu tehditleri haklı çıkarmayacağını" belirtti.

Tehdit ve hakaretleri kınadığını aktaran Schiappa, Lazzouni'ye şikayette bulunması durumunda yargının kayıtsız kalamayacağını kaydetti.

Aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda gazeteci sosyal medyadan Lazzouni'ye desteklerini paylaştı.

Müslüman gazeteciyi ölümle tehdit ettiler ile ilgili etiketler Fransa gazeteci Tehdit Müslüman
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.