İşte FETÖ'cülerin ABD'deki çirkin oyununun asıl amacı

ABD'nin New York kentinde FETÖ'cülerin organize ettiği çirkin propagandanın perde arkasında "Halkbank planı" olduğu ortaya çıktı! New York kentinde asılan ilanlar ile Halkbank duruşmasına girecek jüri üyelerinin baskı altına alınmasının amaçlandığı belirtiliyor...

FETÖ'cülerin ABD'de sahneye koydukları çirkin propagandanın zamanlaması dikkat çekti. New York kentinin en işlek caddesinde 'Stop Erdoğan' (Erdoğan'ı durdurun) yazılı ilanlar asan FETÖ'cülerin ABD'de süren Halkbank davası için baskı yaratmaya çalıştıkları belirtiliyor.

Halkbank'ın "ABD'nin İran yaptırımlarını deldiği" iddiasıyla açılan ve Washington yönetiminin her fırsatta Türkiye'ye baskı unsuru olarak kullandığı davada mayıs ayında jürili duruşma yapılması bekleniyor.

FETÖ'cülerin de söz konusu ilanlarla jüri üyeleri üzerinde baskı yaratarak Türkiye aleyhine karar alınmasına gayret ettikleri iddialar arasında...

ABD'de süren Halkbank duruşması ile Türkiye'nin büyümeye geçen ekonomisine darbe vurulması amaçlanıyor.

İKİ YENİ KARAR ÇIKMIŞTI

Halkbank davası ile ilgili geçtiğimiz günlerde iki karar çıkmıştı. Halkbank'ın itirazı sonrası
New York İkinci Bölge Mahkemesi, Rıza Sarraf davası kapsamında New York Güney Bölgesi Mahkemesi’nde görülen duruşma takviminin, davayla ilgili kendi kararını açıklayana kadar askıya alınmasına hükmetmişti.

Üst mahkeme, Halkbank’ın, ‘Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’ kapsamında ABD’de yargılanamayacağı iddiasını inceleyerek en kısa zamanda kararını açıklayacağını bildirmişti.

JÜRİLİ DAVA TAKVİMİ DURDURULDU

Öte yandan dava ile ilgili bir önemli gelişme daha yaşandı. Şimdiye kadar yaptığı temyiz başvuruları değerlendirilmeyen ya da değerlendirildikten sonra Halkbank aleyhine kararların çıktığı istinaf mahkemesi bu kez federal mahkemede devam eden yargı sürecini durdurduğunu açıkladı. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde, önce 1 Mart’ta başlayacağı açıklanan, daha sonra da 3 Mayıs'a ertelenen Halkbank davası, son kararın ardından temyiz engeline takıldı.

HALKBANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank, New York’ta aleyhlerine açılan iki ayrı davada çıkan son kararlarla ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) bir açıklama yaptı. Halkbank’ın konuyla ilgili yaptığı resmi açıklama şöyle:

”24 Temmuz 2020 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamamızda, bazı müştekiler tarafından ABD'de Bankamız aleyhine tazminat talepli hukuk davası açıldığı belirtilmişti. Bahse konu davada ABD New York Güney Bölge Mahkemesi, Bankamızın yargı yeri uyumsuzluğu itirazını kabul ederek, 16 Şubat 2021 tarihinde davayı şartlı olarak reddetmiştir. Mahkeme, davanın Türkiye'de açılması ihtimaline dair, tarafların davanın açılabilmesine ilişkin itirazlar konusunda bir anlaşmaya vararak bu hususu, 02 Mart 2021 tarihine kadar mahkemeye sunmalarına karar vermiştir. Bununla birlikte, ABD New York Güney Bölge Mahkemesi nezdindeki ceza davası ise, Bankamızın Yabancı Devlet Dokunulmazlığı (FSIA) Kanunu kapsamında ceza davasının düşürülmesine dair başlattığı temyiz süreci sebebiyle beklemekte olup, temyiz dosyası ABD New York İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi nezdinde devam etmektedir. Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız”

 

İşte FETÖ'cülerin ABD'deki çirkin oyununun asıl amacı ile ilgili etiketler FETÖ ABD İlan Halkbank newyork stop erdoğan halkbank davası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.