İşte Erdoğan ve Aliyev'in imzaladığı tarihi beyanname

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Azerbaycan'ı Ermenistan işgalinden kurtardığı Şuşa kentinde bir araya geldi. İki liderin imzaladığı tarihi beyannamede "Taraflar, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrar meselelerinin çözümlenmesi yönünde ortak çaba gösterirler" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtardığı Şuşa kentini ziyaret etti. Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başbaşa yaptıkları görüşmesi sonrası Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı. Beyannamede ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı

Erdoğan ve Aliyev'in imzaladığı Şuşa Beyannamesi'nde şu ifadeler yer aldı:

Taraflar, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi perspektiflerini her yönüyle inceleyerek beyan eder.

Azerbaycan, Ermenistan'ın 30 yıl süren saldırısına son verilmesi, işgal edilmiş toprakların kurtarılmasında Türkiye'nin desteğine yüksek değer vermektedir.

İşte Erdoğan ve Aliyev'in imzaladığı tarihi beyanname

Taraflar, işgalden kurtarılan topraklarda Türkiye-Rusya Ortak Merkezi'nin faaliyetlerine Türkiye'nin katkısının önemli rol oynadığına vurgu yapar.

Taraflar, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrar meselelerinin çözümlenmesi yönünde ortak çaba gösterirler.

Taraflardan herhangi birinin bağımsızlığına veya toprak bütünlüğüne üçüncü bir devletçe tehdit ve saldırı halinde taraflar birbirine gerekli yardımı yapacak.

İşte Erdoğan ve Aliyev'in imzaladığı tarihi beyanname - Resim : 2

Taraflar, iki devlet arasında geliştirilen ve onların çıkarlarına uygun askeri-siyasi iş birliğinin üçüncü devletlere karşı olmadığını belirtirler.

Taraflar özellikle terör, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı göçe karşı mücadelede ortak çaba ve iş birliğini genişletecek.

Şuşa Beyannamesi'nde Ermenistan'ın Türkiye'ye karşı asılsız iddialarının, tarihin çarpıtılması girişimlerinin bölgede barış ve istikrara zarar verdiği vurgulandı.

Şuşa Beyannamesi'nde Türkiye ve Azerbaycan'ı birleştiren Zengezur koridorunun açılması ve Nahçıvan-Kars demir yolunun, ilişkilerin yoğunlaştırılmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Şuşa Beyannamesi'nde tarafların Güvenlik Konseylerinin milli güvenlik konularında düzenli olarak ortak toplantılar yapacağı bildirildi.

İşte Erdoğan ve Aliyev'in imzaladığı tarihi beyanname ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev şuşa beyannamesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.