İşte 'El-Bab tamamen kuşatıldı' iddiasının perde arkası

Genelkurmay'dan Fransız haber ajansı AFP'ye yalanlama... AFP'nin "son dakika" olarak duyurduğu haberde, El Bab'ın 'tamamen kuşatıldığı' öne sürülmüştü, TSK'dan yalanlama geldi

AFP'nin geçtiği son dakika haberine göre, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed güçlerinin ele geçirdiği kritik bir bölgenin daha DEAŞ'ın kontrolünden çıkmasının ardından, terör örgütünün Halep'teki son kalesi El Bab'ın "tamamen kuşatma altına alındığını" öne sürdü.

Ajansın geçtiği haberde, El Bab ile Rakka arasındaki tek ve son ana yolun da rejim güçleri ve beraberindeki milisler tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada,"El Bab şu an güneyden rejim; doğu, batı ve kuzeyden de Türk güçleri ve muhaliflerce tamamen kuşatıldı" denildi.

TSK'DAN FRANSIZ HABER AJANSI'NA YALANLAMA

Genelkurmay Başkanlığı ise "El Bab tamamen kuşatıldı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

El Bab'ın henüz kuşatılmadığını vurgulayan Genelkurmay kaynakları, harekatın planlandığı şekilde devam ettiğinin altını çizdi.

El Bab kuşatıldığında kamuoyuna gerekli açıklamaların yapılacağı belirtilirken, "DEAŞ kuşatıldı, teröristler bölgeyi terk ediyor" şeklindeki haberlere itibar edilmemesi istendi.

DEAŞ'ın halen El Bab'da olduğu ve çatışmaların devam ettiği bilgisi paylaşılırken, Fırat Kalkanı Harekatı'nda öldürülen El Bab Valisi'nin yerine yeni sözde 'Vali' atandığı hatırlatıldı.

Genelkurmay kaynakları, bu atamanın da DEAŞ'lı teröristlerin bölgeyi terk etmek gibi bir amacı olmadığını gözler önüne serdiğini ifade etti. / SuperHaber

İşte 'El-Bab tamamen kuşatıldı' iddiasının perde arkası ile ilgili etiketler AFP El Bab kuşatıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.