İşte dolar kurunda son durum

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın son faiz artırımının ardından görevden alınması üzerine piyasalarda belirsizlik hakim... Gece geç saatlerde Asya borsalarından gelen ilk haberler Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybettiği yönündeydi. Türk lirası dolar karşısında sert düştü., dolar/TL 8,45'lere kadar yükseldi. Dolar kuru Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'ın açıklamaları sonrası 8 liranın altına düştü. Dolar kuru, öğlen saatlerine 7,96 lira seviyesinde giriyor.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından cuma günü görevden alındı. Piyasalar bugün yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile ilk hafta açılışını tecrübe ediyor. 

TCMB'nin yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu göreve geldikten sonra ilk iş olarak banka genel müdürleri ile online bir toplantı gerçekleştirmişti.

Kavcıoğlu, Para Politikası Kurulu'nun daha önce açıklanan takvimde toplanacağını ve Merkez Bankası'nın uygulayacağı para politikalarına destek vereceğini açıkladı.

Ancak verilen mesajlara karşın, Asya Borsalarının açılması ile dolar TL karşısında değer kazanmaya başladı.

Dolar/TL, Asya piyasalarının açılışından sonra ilk işlemlerde 8.45'e kadar yükseldi. 

Türk lirası ilk fiyatlamaların yapıldığı Asya piyasalarının açılışında ilk işlemlerde yüzde 15 değer kaybetti, Dolar/TL 8.45'e kadar yükseldi. 

BAZI BANKALAR 8.45'TEN DOLAR SATTI

İşte dolar kurunda son durum

Asya piyasasının açılmasından sonra başlayan Dolar/TL'deki yükselme üzerine bankalar internet sitelerinden dolar kurlarını revize etti. Fiyatlar bazı bankalarda 8.45'e kadar çıktı.

Pazartesi sabahı ilk işlemlerde 8,47 seviyesine kadar yükselen dolar/TL kuru, daha sonra hafif aşağı gelerek 8,10 düzeylerinde seyrediyor. Euro/TL kuru da yüzde 12'nin üzerinde artarak, 9,67'ye yükseldi. Sterlin de 11 TL'nin üzerine çıktı.

8 LİRANIN ALTINA DÜŞTÜ

Türk Lirası'nın Asya piyasalarında dolar karşısındaki değer kaybı sonrası gözler bugün piyasaların vereceği tepkiye çevrilmişti. Güne 8 liranın üzerinde başlayan dolar kuru 7,84 liraya düştü. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın açıklamaları sonrası dolar kurunda yaşanan düşüş ile birlikte Euro ise 9,58 liradan işlem gördü. 

Öte yandan dolar kuru saat 12.15 itibari ile 7,96 liradan işlem görürken euro ise 9,43 lira seviyesinde bulunuyor.

İşte dolar kurunda son durum ile ilgili etiketler Dolar yükseliş dolar/tl artış
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.