İşte CIA'nın gizli silahı

WikiLeaks’in ‘Yedinci Kasa’sından CIA’nın siber saldırı programı çıktı. Kamuoyuyla paylaşılan belgelere göre Amerikan istihbaratı, bilgisayarlara bağlı kameraları ve mikrofonları olası bir operasyon sırasında devre dışı bırakabiliyor

Hükümetlerden, istihbarat servislerinden ve finans kurumlarından sızdırlan belgeleri yayımlayan internet sitesi WikiLeaks, Amerikan istihbaratının siber saldırılarını konu alan yedinci dalga bilgileri yayımladı. WikiLeaks'in "Yedinci Kasa Dairesi" adı altında yayımladığı belgelere göre CIA bilgisayarları hack'leyerek kamera ve mikrofonların kontrolünü ele geçirebiliyor, bilgisayarların bağlantılarını kesebiliyor.

"Dumbo" adı verilen siber saldırı yöntemi, dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'u hedef alıyor. En eskisi 25 Haziran 2012 tarihine ait olan belgelere göre CIA'nın casus yazılımı, 32 bitlik Windows kullanan herhangi bir bilgisayara USB bellek bağlanarak bulaştırılabiliyor. Yazılım ilk olarak bilgisayara bağlı tüm mikrofonları, kameraları ve benzeri takip cihazlarını tespit ediyor. Daha sonra da isteğe göre kamera ve mikrofonları kapatabiliyor ya da kayıtlarını bozabiliyor. Güvenlik sistemlerinin bağlı olduğu bilgisayarların ağ bağlantıları da bu yazılım sayesinde çökertilebiliyor.

DELİLLERİ YOK EDİYOR
Uluslararası basına yansıyan haberlere göre, CIA'in bu programı ajanların operasyon düzenlediği yerlerdeki güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmak veya delilleri ortadan kaldırmak amacına hizmet ediyor. WikiLeaks bu yıl içinde CIA'in, IOS ve Linux gibi işletim sistemlerine nasıl sızdığını ve bilgisayarda yer alan bilgilere ulaştığını anlatan bir dizi belge daha yayımlamıştı. Yedinci dalganın daha önceki sızıntılarında Android cihazlarda alınan ve gönderilen SMS'leri hedef alan bir CIA projesi ile Rusya ve Çin'e ait olduğundan şüphelenilen kötücül yazılımlar konusunda analizler yer de almıştı.

İşte CIA'nın gizli silahı ile ilgili etiketler CIA WikiLeaks
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.