İşte Can Dürdar'ı iade etmeme bahaneleri

Türkiye, 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan firari Can Dündar'ın iadesi için Almanya'ya başvurmuştu. Bu talebe Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Alman basınına göre, bakanlık Türk Dışişleri'ne, "Prensip olarak geçerli olan Almanya'nın siyasi gerekçeli mahkumiyet kararlarında iade yapmamasıdır." cevabını verdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Can Dündar'ın Türkiye'de 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasından sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılan, Dündar'ın Türkiye'ye iadesi talebine Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi.

Habere göre, bakanlık, Almanya'nın siyasi mahkumiyet kararlarında prensip olarak iade yapmadığını bildirdi.

DW'ye göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, "Prensip olarak geçerli olan Almanya'nın siyasi gerekçeli mahkumiyet kararlarında iade yapmamasıdır. Alman hükümeti, dünya genelinde bağımsız medya ve bağımsız habercilik için çaba harcamaktadır. Hem iyi ve kalıcı ikili ilişkiler hem de iyi ve kalıcı Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri için, demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti gibi konularda uluslararası standartlara uyulması temel şarttır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Can Dündar kararı sonrasında Twitter hesabından yaptığı Almanca paylaşımlarda, Dündar'ın "casusluk ve silahlı bir terör örgütünü desteklemekten hüküm giydiğini" ve "eylemlerinin basın özgürlüğü kapsamında olmadığını" belirtmiş ve ilaveten mahkeme kararının düşünce özgürlüğünün ihlali olarak değerlendirilmesinin gazetecilere hakaret olduğunun altını çizmişti.

Altun, "Muhataplarımızdan, bağımsız Türk yargısının kararını kabul etmelerini ve Can Dündar'ı Türkiye'ye iade etmelerini bekliyoruz" demişti.

MAAS: BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DARBE DEMİŞTİ

Can Dündar hakkındaki karar sonrası Almanya Dışişleri Bakanı Maas "Türkiye'de bağımsız gazeteciliğe vurulan sert bir darbe" olarak nitelendirmişti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, dün firari Can Dündar hakkında "gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etmek" suçundan 18 yıl 9 ay, "FETÖ'ye dahil olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetmişti.

İşte Can Dürdar'ı iade etmeme bahaneleri ile ilgili etiketler Can Dündar Almanya Fahrettin Altun iade talebi Deutsche Welle Türkçe Deutsche Welle
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.