İşte bu günün iftar menüsü...

Hanımların en büyük sorunu 'bu gün ne pişirsem' derdidir hele Ramazan'ın gelmesi ile birlikte bu sorun tatlı bir telaşa da bürünür. İftar menüsü tatlısı, çorbası, ana yemeği ve salatası ile başlı başına marifet ister. Ramazanda bu gün ne pişirsem diyen hanımlar için tatlısı ve ana yemeği ile bir iftar menüsü hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...

Ramazan ayının iftar menüsü ile ayrı bir tadı var. Hanımların en büyük derdi 'Bu gün ne pişirsem' sorusunun cevabıdır. İftar menüsü örnekleriyle ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları kolayca yanıt buluyor. Hem çalışan hemde akşam evinde ailesi ile birlikte iyi bir iftar yemeği yemek isteyen hanımlar için güne uygun iftar menüsü önerimiz var. Umarız sizler için hazırladığımız bu iftar menüsü 'bu gün ne pişirsem' derdinden de sizi kurtarır.

Ramazan ve iftar yaşamımızı renklendiriyor. Rütün gündemden çıkıp Ramazan ve yemek pişirme günlük gündemimizde ilk sırada oluyor. Sizler de çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menüleriyle iftar sofralarınızı zaman kaybetmeden kurabilirsiniz. Yayla çorbası, karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye ve kalburabastı tarifinden oluşan örnek iftar menüsü tarifleriyle detayda!

Ramazan ayının 5. gününde de ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları günün erken saatlerinden sorulmaya başlandı. Sorularına yanıt bulmak isteyen hanımlar örnek iftar menülerini araştırıyor. Birbirinden lezzetli ve pratik sofralar hazırlamanızı kolaylaştıracak örnek iftar menülerini derledik. Sizler de günün çorbası, ana yemek, tamamlayıcı lezzetler, tatlı veya içecekten oluşan iftar menülerimizle ramazan sofralarını çok daha kolay hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilir, dilerseniz de örnek iftar menülerinden faydalanabilirsiniz. İşte, yayla çorbası, karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye ve kedi dili pasta tarifinden oluşan iftar menüsü!

yayla_AorbasA

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin,
2 yemek kaşığı nane,
7 bardak su,
3 bardak yoğurt,
1 bardak pirinç,
1 adet yumurta

Hazırlanışı
İyice yıkadığınız pirinci tencereye alın ve 3 su bardağı su ile birlikte haşlamaya bırakın. Pirinçler haşlanırken çorbanızın terbiyesini hazırlamak için yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi haşlanan pirince yavaş yavaş ekleyin. Kalan suyu ekledikten sonra hafifçe sulanan bu karışımı 1-2 taşım kaynatın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağına nane ekledikten sonra çorbanızın üzerinde kaynatın.

karnAyarAk
KARNIYARIK TARİFİ

6 etli patlıcan,
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için),
1 su bardağı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı margarin
2 orta boy soğan,
200 gr kıyma,
1/2 ince kıyılmış maydanoz,
1/2 çay kaşığı tuz,
Taze çekilmiş karabiber
Süslemek için çekirdekleri temizlenmiş 5 tane sivribiber
1 tane domates,
1 su bardağı su,

Hazırlanışı
Alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları acısını almak için 3 çorba kaşığı tuz eklediğiniz suda bekletin. Yarım saat kadar beklettiğiniz patlıcanları iyice kurulayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, patlıcanları bu tavaya koyup, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıp iyice yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızarmış patlıcanları tavadan alıp fazla yağlarını süzdürün. Fırınınızı 180 °c'ye getirip, ısıtın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak sote edin. Kıymayı ilave edip suyunu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak kavurun. Küp küp doğradığınız domatesi ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Kızarmış patlıcanları seçtiğiniz fırın kabına yerleştirin. Ortasını bir bıçak yardımıyla yarın ve hazırladığınız kıymalı harcı içerisine yerleştirin. Sivri biberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin. Kaynatmış olduğunuz suyu ilave edin. Tepsiyi fırına yerleştirin ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

zeytinyaAlA_taze_fasulye
ZEYTİNYAĞLU TAZE FASULYE

4 taze fasulye,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet büyük boy kuru soğan,
2 adet orta boy domates,
3/4 su bardağı sıcak su,
1/2 tatlı kaşığı,
1 yemek kaşığı salça,

Hazırlanışı
Derin bir tencerede zeytinyağını kızartmaya alın. Kare kare doğradığınız kuru soğanları tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine temizlenmiş, 2 ya da 3’e kesilmiş fasulyeleri ilave edin ve orta ateşte kapağı kapalı bir şekilde fasulyelerin suyunu salıp çekmesini bekleyin. Kavrulan fasulyeleri kabuğu soğulmuş domatesleri ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra bir iki su bardağı kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu, baharatlarını (isteğe göre baharat kullanabilirsiniz) ekleyerek pişmeye bırakın. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

kalburabastA_tatlAsA

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1,5 çay bardağı tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı irmik,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
2,5-3 su bardağına yakın un.

İçi İçin:
Ceviz içi,
Antep fıstığı tozu.

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1 dilim limon.

Üzeri İçin:
Antep fıstığı tozu.

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 20 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. (orta kıvamlı olmalı)
Bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup iyice karıştıralım.
Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Sonra azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
Hamuru rendenin ince tarafına koyup resimdeki gibi açalım.
Hamurun ortasına ceviz içi ve antep fıstığı tozu koyalım.
Daha sonra hamuru resimdeki gibi şekillendirip borcama ya da tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim.
Tatlımızı şerbeti çekene kadar dinlendirelim.
Kalburabastı tatlımızın üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis yapın.
Tatlının üzerini farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Orta boy 1 borcam Kalburabastı Tatlımız oldu.

İşte bu günün iftar menüsü... ile ilgili etiketler iftar bugün ne pişirsem iftar menüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.