İşte Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim önerisi

Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya ilişkin Bilim Kurulu'nun önerisi belli oldu. SuperHaber'in kulislerden edindiği bilgiye göre; Bilim Kurulu 8. ve 12. sınıfların kabine toplantısı sonrası açıklanacak yakın bir tarihte, diğer sınıfların ise nisan ayında yüz yüze eğitime başlamasını tavsiye etti.

Okullarda tüm kademelerin 1 Mart'ta yüz yüze eğitime başlayacağı açıklanmıştı. Ancak bazı illerde yaşanan hızlı vaka artışı bu kararın yeniden gözden geçirilmesine neden oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugünkü (1 Mart) kabine toplantısında konunun detaylıca ele alınacağını ve yüz yüze eğitim kararının illerdeki vaka durumuna göre alınacağını açıkladı.

YALNIZCA 8. VE 12. SINIFLAR AÇILACAK

Kabine toplantısına saatler kala SuperHaber yeni detaylara ulaştı. Kulislerden edinilen bilgiye göre Bilim Kurulu, 8. ve 12. sınıfların kabine toplantısı sonrası açıklanacak yakın bir tarihte açılmasını önerdi.

DİĞER KADEMELER İÇİN NİSAN AYI İŞARET EDİLDİ

Diğer sınıflar için yüz yüze eğitime geçişin riskli olabileceğini değerlendiren Bilim Kurulu, nisan ayını işaret etti.

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Mart'ta eğitim öğretime geçişi planlanan tüm okullarda yüz yüze eğitim ve sınavlara, 2 Mart'ta illerin salgın koşullarına göre başlanacağını açıklamıştı.

Yapılan açıklamada "1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca 'yerinde karar' uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir." denilmişti.

 

İşte Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitim önerisi ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Okul Bilim Kurulu yüz yüze eğitim kabine toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.