İşte Beştepe'deki özel namazın perde arkası...

Koronvirüsü salgını çerçevesinde alınan önlemler kapsamında bir süre önce cuma namazlarının ertelendiği açıklandı. Ancak bu karardan kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Millet Camii'nde özel cuma namazı kılınması tartışmaları da beraberinde getirdi. O namazla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın bizzat kıldırdığı cuma namazına Diyanet görevlileri ve Beştepe'deki yetkililer katıldı.

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas bugün köşesinde bu tartışma yaratan namaz konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Bütün toplum salgının yayılmaması için cuma namazlarında feragat ederken sadece özel davetlilerin katılacakları bir cuma namazını organize etmenin mantıklı olup olmadığını sorgulayan Barlas, söz konusu olay nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirildiğini ancak olayın iç yüzünün farklı olduğunu belirtti.

"Sonuçta sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almayı hüner sayanlara gün doğmuş oldu. Sanki sadece özel davetlilere açık bu cuma namazını Erdoğan düzenlemişti... Oysa bu olayı Erdoğan ancak gerçekleştikten sonra duyacaktı." diye yazan Barlas, söz konusu cuma namazının Erdoğan'ın bilgisi dışında organize edildiğini vurguladı.

Barlar yazısında "Ulaştırma Bakanı Turhan, Kanal İstanbul ihalesi nedeniyle mi görevinden alındı?" sorusuna da yanıt aradı.

Benzer şekilde kamuoyunda bu süreçte gerçekleştirilmesi eleştirilen ihale hakkında da önemli bilgiler paylaşan Mahmet Barlas şu ifadeleri kullandı;

"Devletin tüm kurumlarının ve özellikle Hükümet'in koronavirüs salgınına karşı kararlı ve bilinçli tutumları toplumun tüm kesimlerinde övgü ile değerlendirilirken, iki tane gaf geniş ve haklı eleştirilere neden oldu.

Birinci gaf, sanki her şey hallolmuş da bir eksik oymuş gibi, Kanal İstanbul ihalesinin yapılmasıydı. İş yerleri kapanırken, insanlara evde oturmaları önerilirken ve şehirler arası yolculuklar bile kısıtlanırken ve ayrıca işletmelerin ekonomik darboğazları aşmaları için 100 milyarlık bir fon ön tedbir olarak tahsis edilirken, Kanal İstanbul için ihale açmak en azından gündemin farkında olmamak anlamına gelmiyor muydu?

-Görevden alındı

Sonuçta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verdiği ve yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu'nun atandığı açıklandı. Bu görevden almanın sebebi açıklanmadı. Ama yaygın kanaate göre, sebep zamansız ve yersiz Kanal İstanbul ihalesiydi."

 

 

İşte Beştepe'deki özel namazın perde arkası... ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Mehmet Barlas Sabah Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.